ERC, CUP i Fem Municipi demanen una moció de confiança a Llàtzer Sibís

La raó principal és "la falta de transparència i l'opacitat" mostrada per l'equip de govern | El president confirma el sacrifici dels alevins d'Escaló per "recomanació" dels Agents Rurals

ACN
04 de maig del 2016
Actualitzat a les 14:13h
Imatge del ple d'ahir després de la plantada d'ERC, CUP i FM
Imatge del ple d'ahir després de la plantada d'ERC, CUP i FM | ACN

Imatge del ple d'ahir després de la plantada d'ERC, CUP i FM. Foto: ACN


ERC, CUP i Fem Municipi, grups a l'oposició al Consell Comarcal del Pallars Sobirà, demanaran una moció de confiança pel president, Llàtzer Sibís, davant "la falta de transparència i l'opacitat" mostrada per l'equip de govern del Consell Comarcal i els esdeveniments de les darreres setmanes que afecten "temes tan sensibles" com el sacrifici de 30.000 alevins de truita i la gestió del personal.

Ramon Villuendas, portaveu d'ERC al Consell, ha explicat que els problemes de gestió i la falta de confiança són dos motius prou importants per demanar aquesta moció. Villuendas ha dit que d'aquesta manera es veurà si té el suport de tots els consellers del seu partit per tirar endavant amb la legislatura i ha afegit que si no té el suport "haurà de dimitir".

El sacrifici de 30.000 alevins "il·legals" de truita, la falta d'informació oficial sobre aquest tema i l'enrenou que ha generat ha portat a presentar una bateria de preguntes al ple del Consell, que en tractar-se d'un ple extraordinari no se'ls ha volgut respondre. Per aquest motiu, els representants d'ERC, Fem Municipi i la CUP van plantar ahir el ple com a mesura de protesta.

Segons ha confirmat el president, Llàtzer Sibís, aquests animals van arribar de França el 4 d'abril i van ser sacrificats per "recomanació" dels Agents Rurals. L'oposició -exceptuant el PSC- demana explicacions davant la "gestió erràtica" de l'equip de govern en temes de personal, amb acomiadaments, baixes que no es cobreixen, desplaçaments de lloc de treball de treballadors i treballadores de la casa amb anys d'experiència i solvència professional contrastada.
 

Els portaveus dels tres partits a l'exterior del ple. Foto: ERC


Un tercer punt que preocupa l'oposició i del que volen més informació és l'eliminació d'ajuts de transport a les escoles de la comarca. Villuendas ha explicat que tenen constància via gerència que presidència ha eliminat de les despeses del Consell l'ajut que de forma ininterrompuda havien rebut els centres educatius de la comarca els darrers anys. Aquesta subvenció servia per ajudar les famílies a reduir les despeses de desplaçaments en sortides acadèmiques dels seus fills i filles. 

El servei de recollida porta a porta és un altre dels temes que preocupa l'oposició, que vol saber per què el Consell és el primer a incomplir el reglament d'escombraries, no fent la recollida porta a porta al municipi de Baix Pallars. Quant puja el dèficit anual del servei després del primer any de funcionament i quines mesures s'han pres per millorar les deficiències del servei referides a les segones residències són preguntes que han entrat al Consell.

Per totes aquestes qüestions l'oposició al Consell del Sobirà veu "necessari" demanar una moció de confiança.