Acusat d'assassinat el detingut per la mort d'un veí d'Albi a Bangkok

La Fiscalia de Tailàndia assenyala Artur Segarra com autor del crim | És el principal sospitós i únic arrestat per aquest crim que va tenir lloc a finals de gener

Redacció
03 de maig del 2016
Actualitzat a les 19:08h
Artur Segarra en el moment de la seva detenció
Artur Segarra en el moment de la seva detenció | EFE
La Fiscalia de Tailàndia acusa formalment d'un delicte d'assassinat a Artur Segarra, l'únic detingut per la mort d'un consultor i enginyer de l'Albi (les Garrigues), David Bernat, segons han confirmat a l'ACN fonts coneixedores del cas després que així ho hagi notificat l'ambaixada espanyola al país asiàtic.

Aquest dimarts es compleix el període màxim de presó preventiva per a Segarra, que està en un centre penitenciari a Thantasathan Piset des del 8 de febrer quan va ser arrestat com a principal sospitós del crim. Els fets es remunten a finals de gener quan va aparèixer el cos desmembrat de Bernat en diferents punts al llarg del riu que travessa Bangkok. A Segarra també se li imputen els delictes de segrest, robatori i destrucció de proves, a més d'uns altres nou delictes.

El català Artur Segarra va ser detingut per la policia de Cambodja a principis de febrer després que aquest fugís quan suposadament va cometre el crim. Aleshores va ser posat a disposició de les autoritats tailandeses. Segarra també tenia una ordre de recerca i captura de l'Estat des de 2015 per evadir la justícia espanyola. En concret, una ordre de cerca i captura emesa el maig de 2015 pel jutjat penal número 14 de Barcelona on té pendent un judici per estafa, tinença il·lícita d'armes i falsificació de documents.

En el moment de l'assassinat del veí de l'Albi, la policia tailandesa treballava amb la hipòtesi que Bernat hauria estat extorsionat per diners. Es basava en això pels importants moviments de diners als seus comptes dies abans de la seva desaparició. Els fets van causar una important commoció a la població de les Garrigues.