«Kastanya.cat» reunirà una vintena de grups a Lleida per fomentar el català i l'occità a través de la música

El Cotton Club acollirà un concert final conjunt el 26 de novembre

El Kastanya.cat s'ha presentat aquest dilluns
El Kastanya.cat s'ha presentat aquest dilluns | ACN
ACN
02 de maig del 2016
Actualitzat a les 19:43h
L'Escola l'Intèrpret ha acollit aquest dilluns la presentació del projecte 'Kastanya.cat' que té com a objectiu fomentar l'ús de la llengua catalana mitjançant la música i, alhora, promocionar grups musicals que canten en català o occità. Des d'avui i fins a finals de juny tots aquells grups o cantants que estiguin interessats a participar-hi, es poden inscriure al web llengua.gencat.cat/kastanya.

Hi poden participar músics de totes les edats i estils que cantin en català o occità. Cada grup tindrà el suport d'un tutor que els acompanyarà en l'enregistrament d'un concert que es farà a l'Escola Intèrpret i que s'emetrà a partir del setembre a Lleida TV. El 26 de novembre es farà un concert conjunt final de tots els grups al Cotton Club de Lleida. L'objectiu del 'Kastanya.cat' és promocionar per una banda als grups a través de la televisió i per l'altra la llengua catalana i occitana. En total està previst que hi participin entre 15 i 20 grups de la demarcació de Lleida.

El delegat territorial del departament de Cultura a Lleida, Josep Borrell, ha destacat que aquesta iniciativa no és nova, tot i que el nom; 'Kastanya.cat' sí que ho sigui. Borrell ha celebrat que s'hagi pogut recuperar una activitat que es va aturar el 2010 a causa de les retallades en cultura com era el 'Canto.cat'. La voluntat de la Generalitat és que aquest projecte, que s'inicia a Lleida s'estengui a partir de l'any que ve a la resta de Catalunya.

La subdirectora general de Política Lingüística, Marta Xirinachs, que també ha assistit a la presentació de Kastanya.cat, ha explicat que el projecte té com a objectiu fomentar l'ús de la llengua catalana a tota mena de públics a través d'una "bona ambaixadora" com és la música.

Finalment el director de l'Intèrpret, Alfons Pérez, ha explicat que els participants no s'enduran cap premi ja que no es tracta d'un concurs, sinó que s'emportaran una bona promoció, "sobretot pels més novells" així com l'experiència d'haver tingut uns tutors que els aconsellaran durant tot un matí i l'oportunitat de trobar-se amb altres conjunts, d'altres estils, que enriqueixin el seu llenguatge musical.