Unió de Pagesos denuncia Carrefour per rebentar el preu del conill

L'organització agrària no descarta noves mobilitzacions en defensa de la viabilitat de les explotacions del sector

ACN
02 de maig del 2016
Actualitzat a les 17:38h
Unió de Pagesos ha presentat una denúncia contra la cadena Carrefour al Servei d'Ordenació de la Distribució Comercial del Departament d'Empresa i Ocupació per presumpta venda a pèrdues en una oferta de conill.

L'organització agrària assegura que Carrefour va posar a la venda en els seus establiments de Martorell, Reus, Girona i Lleida, entre els dies 19 i 25 d'abril, conill fresc sencer a 3,89 euros el quilo, quan el preu mitjà d'aquest producte durant l'any 2016 és superior als 5 euros el quilo, segons la Base de dades de preus de venda al públic de productes d'alimentació del Ministeri d'Economia, que registra els preus pagats pels consumidors. La venda a pèrdues, és a dir oferir un producte per sota del preu al qual s'ha adquirit, està prohibida per la llei estatal d'ordenació del comerç minorista.

El sindicat ha tornat a exigir al Govern que "extremi" el control del compliment de les normatives que regulen les obligacions i els drets del mercat davant aquests "abusos il·legals" en la resta de la cadena alimentària. Unió de Pagesos va presentar més de 20 denúncies contra empreses de la gran distribució durant l'any 2015 per presumpta venda a pèrdues.

Altrament, Unió de Pagesos ha convocat aquest dimarts al vespre a Cervera una assemblea informativa del sector cunícola per valorar noves mobilitzacions en defensa de la viabilitat de les explotacions i davant de la manca de resposta de les administracions a la greu crisi que pateix el sector.