Comencen les obres de reforma integral del nucli antic de Cervera

Amb deu places i carrers afectats s'allargaran prop d'un any i mig i preveuen situar a un mateix nivell paviment i voreres per donar preferència a vianants

ACN
02 de maig del 2016
Actualitzat a les 15:39h
Cervera ha inciat les obres al centre de la ciutat
Cervera ha inciat les obres al centre de la ciutat | ACN
Les obres de reforma integral del nucli antic de Cervera han començat ''simbòlicament'' aquest dilluns al matí amb les primeres demolicions de l'asfalt del carrer Sant Domènec, a tocar de l'església de Santa Maria. El paer en cap, Ramon Royes, ha destacat que es tracta d'una de les obres ''més importants de la història de la ciutat'', ja que abasten un total de 10 places i carrers i suposaran la integració del paviment amb la vorera de manera que es donarà prioritat als vianants.

En certa manera, el que es pretén es donar continuïtat a la reforma que ja es va fer a la plaça de la Universitat fa un parell d'anys. Els treballs, que compten amb un pressupost de més de 2 milions d'euros finançat amb ajudes de diferents administracions, s'allargaran fins al setembre de 2017 i comportaran algunes molèsties als veïns ja que el pas de vehicles ha quedat restringit.

Les obres de reforma del Camí de Sant Jaume de Cervera han començat amb les primeres demolicions al nucli antic de la ciutat. Royes ha dit que són uns treballs ''complexos'' però que espera que serveixin per canviar a millor la manera de viure a la ciutat, amb ''més qualitat de vida i més espai per a vianants'' de manera que se'n vegin afavorits veïns i comerços. Tot plegat, segons l'alcalde, per tal que la capital de la Segarra pugui ser una ciutat ''més amable''.

Els treballs consisteixen en refer els carrers, que estan molt desgastats pel pas del temps amb importants forats i esquerdes, i per tant també en reposar tots els serveis d'aigua, gas i electricitat. Un dels aspectes més visibles serà el paviment que es col·locarà, que integrarà la vorera amb el carrer de manera que es donarà prioritat als vianants.

Segons Royes, Cervera es caracteritza pels ''privilegis'' que suposa aparcar el cotxe a un minut dels comerços, però això canviarà, ja que ara no es podrà aparcar per prioritzar un espai de ''convivència i trobada social'', com el que ja s'ha aconseguit amb la plaça Universitat, que fa un parell d'anys que està tallada al trànsit rodat a excepció d'uns dies puntuals a la setmana.

Les obres duraran una mica menys d'un any i mig, és a dir que en principi, al setembre de 2017 ja haurien d'estar acabades. Això no obstant, els diferents trams tindran una afectació d'entre 4 i 7 mesos.

S'ha començat pel carrer Sant Domènec i la retirada d'arbres a General Güell. Seguiran els carrers de Sant Magí i la demolició del brollador. En total hi ha prop d'un quilòmetre de carrers afectats i la mobilitat serà la qui en patirà més les conseqüències. La Paeria ha habilitat un aparcament provisional al castell per tal de mitigar els talls de trànsit a la zona. En aquest sentit, Royes ha dit que estaran ''contínuament comunicats'' amb els veïns per solucionar les seves necessitats.

Una altra de les afectacions que tindran les obres serà la festa de l'Aquelarre, que se celebra a l'agost ja que no es podrà fer l'espectacle principal a Cal Racó. Per això, s'ha decidit traslladar, només per aquest any, a pla plaça Pius XII.

Les obres estan subvencionades per diferents ajuts com el de l'1'5% Cultural, un del departament de Turisme i el Pla de barris.