Èxit de públic a la Fira de Titelles

S'han venut el 90% de les entrades | Els organitzadors no descarten sumar l'any que ve més espais als 28 que ja han acollit espectacles i volen reforçar les activitats per a professionals

Imatge d'un dels espectacles de la Fira de Titelles
Imatge d'un dels espectacles de la Fira de Titelles | Sergi Queralt
ACN
01 de maig del 2016
Actualitzat a les 20:03h
Uns 35.000 espectadors han tornat a omplir la Fira de Titelles de Lleida, que tanca aquest diumenge una nova edició multitudinària. S'han venut més del 90% de les entrades de les funcions de pagament i moltes actuacions van exhaurir les localitats dies abans de començar la fira. Els organitzadors insisteixen que prefereixen créixer en qualitat que en quantitat però no descarten l'any que ve afegir noves ubicacions a les 28 que aquest any ja han acollit espectacles de carrer i de sala.

A més, també es volen reforçar les activitats per a professionals, especialment les sessions formatives incloses a les Jornades Tècniques.
La d'aquest any ha estat la 27ena edició d'una cita amb el teatre de titelles que es consolida com un dels esdeveniments culturals més atractius de la capital del Segrià. El públic respon massivament any rere any i els espectadors arriben de tot Catalunya i també de França.

La fira també ha comptat amb uns 300 professionals acreditats, tant catalans com de la resta de l'estat, i també de diferents països europeus, d'Estats Units o Brasil. El director de la Fira, Oriol Ferre, ha destacat les bones sensacions entre companyies i programadors.

"Ens diuen que han vist espectacles que els han agradat molt, tant d'innovadors com de més tradicionals, per tant han pogut aprofitar el temps; i les companyies també estan satisfetes del feed-back que han obtingut dels programadors i els festivals", ha explicat.

En tres dies s'han programat 74 espectacles. Aquest any hi havia dos ubicacions noves, el centre d'Art la Panera i l'església de Sant Martí, en total 28. Ferre admet que ja estan pensant en nous espais per a l'any que ve però abans d'anunciar-los volen avaluar bé com han funcionat els d'aquesta edició.

D'altra banda, el director de la Fira de Titelles ha explicat que no renuncien a l'objectiu d'aconseguir que la Generalitat la reconegui com a fira estratègica, com ja ho és la de de Teatre de Tàrrega.

Seria la manera,assegura, de poder fer un salt endavant. "Justament aquests dies ho hem parlat amb els professionals acreditats i ho donen per fet, des del seu punt de vista tenen molt assumit que Lleida és l'aparador per excel·lència d'aquesta disciplina teatral", ha remarcat.