El Saló del Llibre Infantil i Juvenil tanca portes a Mollerussa amb augment de visitants

Aquesta xifra suposa un increment del 16% respecte als 12.000 de l'edició anterior

ACN
01 de maig del 2016
Actualitzat a les 12:33h
Pares i fills asseguts al terra del Teatre d'Amistat
Pares i fills asseguts al terra del Teatre d'Amistat | Aj Mollerussa
El 32è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, que s'ha celebrat al Teatre L'Amistat de Mollerussa des del 17 d'abril amb l'eix temàtic de 'S'ha escrit un crim', tanca portes aquest dissabte després de rebre la visita de prop de 14.000 persones. Aquesta xifra suposa un increment del 16% respecte als 12.000 de l'edició anterior que va tenir dos dies menys de durada.

Així ho ha explicat l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, durant la roda de premsa de valoració dels 14 dies de certamen. Solsona ha explicat que enguany s'han duplicat les activitats programades, que han estat una trentena, i això, juntament amb el fet de comptar amb un dia lectiu i un de festiu de més, ha tingut un efecte crida a l'hora d'atraure més visitants.

Segons informa l'Ajuntament de Molerussa en un comunicat, al voltant de 6.000 persones (5.300 l'any passat) han visitat el saló fora de les visites escolars organitzades i 4.500, prop d'un miler més que en l'edició anterior, han participat en les diferents activitats programades.

L'alcalde ha indicat que enguany també s'ha potenciat el certamen com a fòrum de debat del sector a través de les trobades professionals de bibliotecaris i de pedagogs, com la que té lloc aquest dissabte amb la participació d'una cinquantena de professionals de Tarragona, Valls, Barcelona o Lleida, entre altres localitats. Solsona ha valorat el paper que fa el saló alhora de "projectar Mollerussa" i la seva "aposta clara per la cultura".

Pel que fa a les visites escolars, també s'ha registrat un increment del 16,5% ja que han estat 3.500 els escolars d'arreu de la geografia lleidatana que han participat en les 110 visites organitzades, davant dels 3.000 que van concertar visita l'any passat. En aquest sentit, la directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila i coordinadora del saló, Diana Solé, ha destacat l'increment de participació d'alumnes de Secundària, que s'ha duplicat respecte a l'edició anterior.

Solé ha qualificat d'"èxit" el fet que a última hora s'hagin afegit grups d'escolars de la ESO perquè els mateixos alumnes han demanat als professors de poder visitar-lo, un fet que ha atribuït al fet que coneixen el certamen perquè han crescut amb ell després de 14 edicions de tenir seu a la capital de Pla d'Urgell.

Per la seva part, Marga Mateu, secretària tècnica del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, ens promotor del saló i coorganitzador del mateix conjuntament amb l'Ajuntament, ha qualificat el d'aquest any de "molt bon saló" i n'ha destacat la qualitat de les visites guiades als escolars. Mateu, que ha confirmat que Mollerussa tornarà a ser seu del saló l'any vinent, ha valorat també de forma molt positiva el fet que el certament s'estigui convertint també en un punt de trobada del sector professional amb les diferents trobades que s'han organitzat.

En aquesta línia, Josep Miquel Varea, bibliotecari i coordinador també del saló, ha explicat que enguany s'han incrementat també les visites a títol particular de professionals del món del llibre, ja sigui autors, impressors o pedagogs, interessats en passejar-se pel certamen i conèixer tant l'àmplia oferta de material exposat, 4.500 llibres, com l'organització de les exposicions temàtiques.