La Paeria aprova ara el pagament pendent a proveïdors amb l'abstenció de CiU i ERC

Les dues formacions han avalat el reconeixement de crèdit després que el mes passat reprovessin la gestió econòmica de l'executiu d'Àngel Ros | El PSC i C's s'uneixen de nou per aprovar aquesta qüestió

À.Ll
29 d'abril del 2016
Actualitzat a les 14:13h
Toni Postius conversant amb Montse Mínguez
Toni Postius conversant amb Montse Mínguez | Àlvar Llobet
Un mes després de la moció de reprovació a la gestió econòmica del govern de la Paeria que van presentar els grups sobiranistes de la Paeria, el plenari ha aprovat aquest divendres el pagament de les factures pendents a proveïdors.

El Reconeixement Extrajudicial de Crèdit (REC), que puja a 1,6 milions, s'ha tirat endavant gràcies als vots favorables de PSC i C's i a l'abstenció de CiU i ERC, que amb la seva postura negativa van obligar al govern municipal a deixar aquesta qüestió sobre la taula en l'anterior ple.

L'argumentari de convergents i republicans per avalar ara aquesta reconeixement de crèdit s'ha fonamentat en la voluntat de donar eines a l'executiu d'Àngel Ros perquè pugui cobrir les factures pendents de pagament. Tot i això, des dels dos grups municipals s'ha volgut remarcar el rebuig a la gestió econòmica de l'equip de govern assegurant que les coses "no s'han fet bé" alhora que s'ha instat a evitar situacions com aquesta en els propers exercicis econòmics.

Aquesta petició ha estat acceptada per la regidora d'Hisenda, Montse Mínguez, que ha fet una defensa de la gestió econòmica en un consistori com el de la Paeria, que està subjecte a canvis que poden fer variar el dibuix pressupostari. "El pressupost és viu. Tramitem més de 10.000 factures i aquest reconeixement en té 723" ha assegurat la regidora socialista, que s'ha posicionat en la mateixa línia argumental de C's, que ha remarcat que el seu vot favorable té la voluntat de possibilitar el pagament de proveïdors.

No obstant, la líder ciutadana, Ángeles Ribes, ha lamentat la mala praxis econòmica, i ha demanat que en els proper anys "les coses es facin de manera diferent". Per la seva banda, la Crida per Lleida-CUP i el Comú de Lleida, han votat en contra del REC.