La Marea Groga denuncia manca de transparència en el procés de preinscripció de P3 a Lleida

Reclamen que es mantinguin les línies que Ensenyament es planteja tancar a Lleida i Mollerussa perquè asseguren que hi ha demanda

ACN
29 d'abril del 2016
Actualitzat a la 1:03h
La Marea Groga ha demanat més transparència a Ensenyament
La Marea Groga ha demanat més transparència a Ensenyament | ACN
Una vintena de persones s'han tornat a concentrar aquest dijous a la tarda a la plaça de la Paeria de Lleida convocats per la Marea Groga en defesa de les línies de P3. El president de la FAPAC a Lleida, Ismael Alfaro, ha lamentat que les informacions contradictòries d'Ensenyament, que primer va dir que tancava quatre grups de P3 a Lleida i Mollerussa i que després va dir que si hi havia prou preinscripcions els mantindria, han creat "confusió" entre les famílies.

El motiu d'aquesta confusió, tal com explica el portaveu de la Marea Groga, Jaume Anyé, és que la rectificació va ser "a mitges" perquè l'ordre administrativa no es va revertir i les escoles només oferien les places amb les línies eliminades prèviament. "Evidentment moltes famílies no se l'han volgut jugar" fent preinscripcions en escoles que oficialment només oferien la meitat de les places, ha afegit Alfaro.

Una mare de l'escola de Ciutat Jardí, Laia Vinyes, denuncia "falta de transparència" en el procés i una altra de l'escola Terres de Ponent, Neus Ventosa, demana que es mantinguin els dos grups de P3 perquè tot i ser pocs alumnes, "s'hi concentren molts immigrants i necessiten més atenció".

Els concentrats aquest dijous a la plaça de la Paeria han demanat a Ensenyament que es mantinguin tots els grups de P3 tant a Lleida com a Mollerussa aquest any per permetre a les famílies anar a l'escola que vulguin. Reclamen que es permeti doncs el canvi de centre a aquelles que ho desitgin i que l'any que ve a través d'un procés "transparent" es decideixi què es fa, però no amb tancaments preventius.

De moment, després de les preinscripcions, a Mollerussa hi ha 28 preinscrits a P3 com a primera opció per un grup de 22. "Es podrien omplir dos grups tenint en compte amb les segones opcions s'arriba als 38 alumnes", assegura una mare. A l'escola de Ciutat Jardí hi ha ja 36 preinscripcions sense comptar les segones opcions i a Joan XIII hi ha 23 preinscripcions com a primera opció.

Pel que fa al Secà, hi ha una quinzena de preinscripcions però els veïns recorden que és un barri "especial" ja que hi ha molta "segregació". "La demanda augmenta al llarg de l'any perquè hi ha molts alumnes immigrants que s'inscriuen més tard", explica una mare, que afegeix que caldria mantenir els dos grups reduint les ràtios per oferir una millor atenció a aquests nens que moltes vegades "desconeixen l'idioma".

El portaveu de la Marea Groga, Jaume Anyé, denuncia que la rectificació d'Ensenyament a Lleida va ser una rectificació a mitges, perquè l'ordre administrativa no es va revertir i que, per tant, les quatre línies que depenien de les preinscripcions estaven oficialment tancades, un fet que "condiciona" la tria de les famílies.

És per això que demana a la consellera Ruiz que no es facin tancaments preventius de grups i opina que si hi ha un descens de la natalitat cal apostar per una disminució de ràtios per millorar la qualitat de l'atenció als alumnes.

Les línies que estan pendents de la supressió són un grup de P3 al CEIP Ignasi Peraire de Mollerussa i tres a Lleida; a l'escola Ciutat Jardí, a Joan XXIII i una altra línia al barri del Secà de Sant Pere a causa de la fusió de les escoles Terres de Ponent i Ginesta.