Els Agents Rurals denuncien sis pescadors furtius a l'embassament de Santa Anna

Quatre dels infractors van ser sorpresos al pantà fent servir sense permís embarcacions de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre

ACN
28 d'abril del 2016
Actualitzat a les 18:24h
Els Agents Rurals van denunciar diumenge sis pescadors furtius i van comissar dotze canyes de pescar a l'embassament de Santa Anna, al municipi d'Os de Balaguer (Noguera). Per una banda, el cos va denunciar un grup de quatre pescadors francesos, aficionats a la modalitat carpfishing , que usaven sense autorització embarcacions de rem i de motor elèctric de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) i que infringien la normativa de pesca continental.

Els Agents Rurals sospiten que feia tres dies que estaven acampats a la zona en un lloc inaccessible per terra. Altrament, agents del cos van trobar un altre grup de quatre pescadors, en aquest cas d'origen romanès, amb la documentació correcta. Tot i això, dos d'ells van ser denunciats per pescar usant peix natural mort com a esquer.

Els Agents Rurals van localitzar a la cua de l'embassament de Santa Anna un grup de quatre dels pescadors de nacionalitat francesa, aficionats a la modalitat carpfishing, que presumptament feia tres dies que estaven acampats en un lloc inaccessible per terra, segons el cos. El grup utilitzava embarcacions de rem i de motor elèctric sense autorització propietat de la CHE.

Els quatre pescadors van ser denunciats per diferents infraccions: dos per no tenir ni llicència ni permís de la zona de pesca controlada, un per pescar amb cinc canyes alhora (el màxim permès en aquesta massa d'aigua és de dues canyes), i el quart per usar peix natural com a esquer. A més, també se'ls va denunciar als quatre per no disposar d'autorització per utilitzar l'embarcació. Altrament, els Agents Rurals van trobar un altre grup de quatre pescadors d'origen romanès, dos dels quals van ser denunciats per pescar fent servir peix natural com a esquer.

Els fets denunciats estan tipificats com a infraccions lleus a la Llei de pesca continental de Catalunya, i es sancionen amb multa de 60 a 300 euros. Els Agents Rurals també van aixecar quatre actes per infracció de la Llei d'aigües, que es trametran a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Els Agents Rurals recorden que les embarcacions de rem o de motor (elèctric o d'explosió) han d'estar declarades i matriculades, independentment de la seva llargària. La Declaració Responsable de Navegació es tramita a través del portal web de la CHE per navegar als embassaments d'aquesta conca, i a l'ACA per navegar als embassaments de conques internes de Catalunya. Posteriorment s'ha de pintar a l'embarcació la matrícula que facilita la Confederació o l'ACA, segons el cas.

Així mateix, s'ha d'acreditar la desinfecció de l'embarcació quan entra o surt d'embassaments infectats pel musclo zebrat. La CHE confina les embarcacions matriculades en zones infectades als embassaments amb la plaga declarada. D'aquesta manera es busca impedir la propagació d'aquesta espècie exòtica invasora, perjudicial per als ecosistemes aquàtics i per a les infraestructures associades al reg i a l'abastament d'aigua.