Fruita

La manca de fred fa caure la producció de préssec i nectarina

Els ajuts excepcionals per a retirades seran operatius previsiblement a partir de l'1 de juliol, abans de l'inici de la collita

per ACN, 28 d'abril de 2016 a les 13:43 |
Imatge d'un temporer | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La manca de fred durant els mesos d'hivern i la llarga floració dels arbres durant la primavera, que ha fet que molts fruits no hagin quallat correctament, fa preveure un descens en la producció de fruita d'os a Catalunya aquesta campanya, en relació amb l'anterior, segons les primeres estimacions que Afrucat ha donat a conèixer en el marc de la 20è Fòrum Préssec i Nectarina d'Alcarràs (Segrià).

A la resta de l'Estat i al conjunt d'Europa també s'espera una menor producció. Altrament, el director general de Producció i Mercats Agraris del Ministeri d'Agricultura, Fernando Miranda, ha anunciat que previsiblement la Comissió Europea activarà l'1 de juliol les mesures excepcionals per fer front al veto rus, que fixarà un topall per a retirades per a l'estat espanyol d'11.500 tones de préssec i nectarina.


D'aquesta manera, les organitzacions de productors ja s'hi podran acollir des de l'inici de la campanya

 

Participació