El Parc Arqueològic de Guissona serà la seu del Campus d'Arqueologia de la UAB

El municipi acull així un dels set campus universitaris que la universitat barcelonina té per Catalunya amb diferents temàtiques i esdevé el primer de la Segarra

ACN
25 d'abril del 2016
Actualitzat a les 19:22h
Una part de les restes de la Iesso romana de Guissona
Una part de les restes de la Iesso romana de Guissona | Aj de Guissona
El Parc Arqueològic de Guissona esdevé seu del Campus d'Arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L'Ajuntament del municipi segarrenc ha signat aquest dilluns amb la universitat un conveni per formalitzar la creació d'aquest campus, que es converteix en el setè de Catalunya amb diferents temàtiques i alhora el primer de la comarca.

L'alcalde de Guissona, Xavier Casoliva, ha dit que aquest conveni significa un ''reconeixement als treballs d'investigació i docència que des de fa dues dècades dirigeixen els catedràtics Josep Guitart i Joaquim Pera al parc romà d'arqueologia''.

Segons l'alcalde, a partir d'ara es podrà reconèixer les pràctiques sota un espai amb titulació que les dota així de més prestigi als universitaris i en un futur immediat també es podrà treballar la promoció turística de la vila a través del campus. L'espai destinat al campus ocupa una extensió de 2 hectàrees de la zona urbana de la ciutat romana de Iesso (s. I aC – V dC).

L'espai ha estat objecte de la recerca de la UAB des de l'any 1990, una tasca que ha permès posar al descobert part de la muralla nord de la ciutat romana, una torre de defensa, i la porta nord de la ciutat, a més d'una illa de cases amb una domus alt imperial i un celler tardo antic i també un conjunt termal.

Desenes d'estudiants de tot el territori es traslladen anualment fins a Guissona per estudiar els seus vestigis de ciutat romana i també la resta de jaciments arqueològics de Lleida.