«Esteve paga ja!»

El Camp d'Esports esclata contra el president del Lleida Esportiu i li reclama que aboni els sous dels futbolistes del primer equip, situat en zona de play-off | La directiva s'ha de tornar a reunir en els propers dies amb l'Associació de Futbolistes per establir un full de ruta que serveixi per cobrir el deute contret amb la plantilla

Redacció
24 d'abril del 2016
Actualitzat el 25 d'abril a la 1:46h
El president del Lleida Esportiu, Albert Esteve
El president del Lleida Esportiu, Albert Esteve | Lleida Esportiu
El bon moment futbolístic que viu el Lleida Esportiu és inversament proporcional als problemes que té el club per abonar les nòmines als jugadors. L'entitat deu fins quatre mesos de sou als jugadors, que en les darreres setmanes s'han queixat de la gestió econòmica de la directiva. En aquest context, el Camp d'Esports ha volgut expressar aquest diumenge la seva opinió en relació als problemes de liquiditat pels quals travessa el club, i s'ha posat de part des jugadors.

Desenes d'afeccionats que han assistit al partit contra l'Eldenc s'han girat contra la tribuna presidencial per demanar al president del club que pagui les nòmines. "Esteve paga ja!" ha estat el crit que ha hagut de suportar el màxim responsable del Lleida Esportiu, que fa dies que assegura que els futbolistes cobraran tot el que es va firmar a inicis de temporada "perquè els diners són seus".

En aquest sentit, el club disposa ara d'uns 50.000 euros per cobrir part del deute. Aquests diners formen part d'una segona bestreta que ha tret la Paeria de la subvenció de 180.000 euros acordada al gener amb l'entitat.

Segons va indicar l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, aquests diners no cobriran totes les nòmines pendents, de manera que a Esteve i als membres de la comissió de treball creada per afrontar aquesta situació encara els hi quedarà feina per reunir tots els diners necessaris per fer net amb la plantilla i amb el cos tècnic liderat per un Idiakez que no vol parlar d'aquest tema públicament. 

És en aquest sentit que la directiva del Lleida ha de presentar un pla de garanties de pagament a l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), entitat que vetlla pels interessos dels futbolistes i amb la que es va reunir Esteve la setmana passada. Durant la reunió, es va acordar que el club es comprometés a fer un full de ruta per pagar i, en cas de demora, que presentés un compromís de solvència "plenament garantit a nivell financer".

En els propers dies, Esteve s'ha de tornar a reunir amb els representants de l'AFE per presentar un pla de viabilitat. Aquesta trobada està prevista que es faci abans de la primera setmana del mes de maig, que és quan s'obra el termini de denúncia per als jugadors implicats.