25 anys de la Mitjana de Lleida

Durant aquests anys han passat pel parc unes 115.000 persones

Redacció
24 d'abril del 2016
Actualitzat a les 20:18h
Desenes de persones han participat a la festa de la Mitjana
Desenes de persones han participat a la festa de la Mitjana | Paeria
El Parc de la Mitjana de Lleida ha celebrat aquest diumenge els seus 25 anys d’activitats d’educació ambiental amb una festa lúdica i familiar, amb més d’una vintena de jocs, tallers, experiments científics i activitats diverses que han permès als nens que hi ha assistit descobrir els valors del parc i els seus animals i plantes.

Aquesta celebració pretén valorar un espai natural sorprenent i promoure valors relacionats amb la sostenibilitat, la biodiversitat, o la gestió dels recursos de manera responsable, entre altres. En aquest sentit, un dels eixos d’actuació de la Paeria per aquest mandat és la sostenibilitat, l’eficiència energètica i el desenvolupament de l’Agenda 21 Escolar per impulsar accions de formació i sensibilització en matèria de sostenibilitat a la ciutat.

Una de les activitats de la festa de la Mitjana ha estat l’alliberament de fauna pròpia del parc, la qual s’ha realitzat amb la col·laboració del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Vallcalent.

La festa ha comptat també amb la col·laboració de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol, que ha realitzat una acció artística conjunta de Land Art, la creació d’un mosaic gegant fet amb elements naturals en el qual han pogut prendre part tots els visitants de la festa. L’obra efímera, feta sobre la base d’elements naturals, restarà al parc com a commemoració del 25è aniversari.