Queda en llibertat amb càrrecs l'auxiliar de l'Arnau de Vilanova acusat de provocar el coma a un pacient

Ha declarat aquest dissabte al jutjat de guàrdia de Lleida

ACN
23 d'abril del 2016
Actualitzat a les 18:25h
El jutge ha deixat en llibertat amb càrrecs l'auxiliar d'infermeria de l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida detingut per provocar presumptament el coma a un pacient que estava ingressat a Urgències.

L'home ha declarat aquest dissabte al jutjat de guàrdia de Lleida després que els Mossos d'Esquadra el detinguessin dijous. Segons la policia catalana, el van arrestar considerant que podia ser acusat d'un delicte de temptativa d'homicidi i un altre d'intrusisme laboral.

Segons la investigació, el passat 4 de gener l'auxiliar hauria injectat un líquid a un pacient que estava a Urgències i que poc després va entrar en coma. L'home, de 75 anys, es trobava en un box per problemes digestius i després de subministra-li un sedant conegut com benzodiazepina, tal com han confirmat les proves que s'han realitzat, va començar a treure espuma per la boca. La ràpida intervenció dels metges va evitar-li la mort i al cap d'uns dies es va recuperar.

Segons van informar aquest divendres els Mossos d'Esquadra, la detenció de l'auxiliar d'infermeria de l'Arnau va ser al llarg de la jornada de dijous. El cas està en mans de l'equip especial d'investigació criminal dels mossos amb l'objectiu d'aclarir amb quina intenció hauria subministrat el detingut al pacient aquest sedant i si aquest auxiliar amb 8 anys d'experiència estaria implicat en altres casos similars.

El jutjat d'instrucció número 1 de Lleida va ordenar analitzar una mostra de sang del pacient per confirmar què se li va subministrar. Tal com ja van apuntar inicialment els símptomes que va tenir l'home, ara les analítiques han confirmat que es tractava d'un sedant, concretament benzodiazepina, que afecta el sistema nerviós central. Després dels fets, l'auxiliar va ser suspès de fina i sou.

Tot apunta a què el detingut va aprofitar que la dona del pacient va sortir un moment per administrar-li el medicament sense cap autorització. Més tard es va descobrir que hauria estat ell el responsable després que la dona l'identifiqués. L'auxiliar no tenia autorització per subministrar cap medicament al pacient i tampoc estava destinat al servei d'Urgències.

L'hospital ja va suspendre l'auxiliar d'infermeria de sou i feina després que transcendissin els fets.