Els viatges entre Lleida i la Pobla s'abaratiran més de 19 euros

Els nous trens, que augmenten considerablement les freqüències, entraran en servei el 30 d'abril

ACN
23 d'abril del 2016
Actualitzat a les 12:01h
El tren de la Pobla entrarà en funcionament el 30 d'abril
El tren de la Pobla entrarà en funcionament el 30 d'abril | ACN
Els abonaments de 10 viatges entre Lleida i la Pobla de Segur s'abaratiran fins a 19,05 euros en relació als preus actuals una vegada entrin en servei els nous combois, d'aquí a una setmana, el 30 d'abril. Així, aquest abonament passarà de costar els 51,45 euros actuals a 32,40 euros.

La rebaixa se situa al voltant del 37% tal com va anunciar a principis de març el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font. Així mateix, també s'han perfilat ja els nous horaris, que permeten millorar les connexions amb el transport públic en tot el corredor i reduir uns 15 minuts el temps de trajecte. Es passa de 2 a 8 viatges entre Lleida i la Pobla, i de 4 a 10 fins a Balaguer.

Els nous preus de la línia de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) s'han calculat com si els municipis de tot el corredor formessin part de l'ATM de Lleida, tot i que en realitat, aquesta àrea abasta fins a Àger. Així, s'hi han inclòs Cellers-Llimiana, la Guàrdia de Tremp, Palau de Noguera, Tremp, Salàs de Pallars i la Pobla de Segur, que és on finalitza la línia. A partir d'aquest punt, la integració tarifaria també continua fins a València d'Àneu, al Pallars Sobirà, tot i que el trajecte es realitza en autobús per carretera.

En el cas de Cellers, la Guàrdia de Tremp, i Palau de Noguera, l'abonament passarà de 42,85 euros a 27 euros, i és en el cas de Tremp, Salàs i la Pobla que passa de 51,45 a 32,40 euros, en tots els casos des de Lleida.

Pel que fa als horaris, el primer tren sortirà de Lleida en dies feiners a un quart de sis del matí i arribarà a la Pobla de Segur a les sis i cinquanta minuts. En total es triplica l'oferta ferroviària actual i es cobrirà tota la franja horària des de primera hora de matí fins a dos quarts d'onze de la nit. Els nous trens assoleixen velocitats comercials més competitives i permetran reduir el temps de trajecte entre Lleida i la Pobla de Segur en uns quinze minuts.

Sumant tren i bus les expedicions que hi haurà a partir de dissabte que ve seran de 52 entre Lleida i Balaguer (27 d'anada i 25 de tornada) i 12 entre Lleida i la Pobla de Segur (6 per sentit).

Els nous trens, amb una longitud aproximada de 50 metres, tenen una capacitat de 201 viatgers cadascun (104 dels quals asseguts). Els trens estan adaptats a persones amb mobilitat reduïda i disposen d'espais per col·locar cotxes de nadons, bicicletes i cadires de rodes.