El Grup de Dones de Lleida, disposat a denunciar «La Boite» pel concert del raper Arce

El col·lectiu es mobilitzarà aquest divendres i lamenta que la sala hagi preferit els beneficis empresarials abans que posar-se al costat de les víctimes de la violència de gènere

Redacció
22 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:48h
El Grup de Dones de Lleida lamenta que la Sala de concerts La Boite no hagi volgut anul·lar el concert del raper Arce i fa una valoració molt negativa dels motius que ha esgrimit la sala en un comunicat a les xarxes socials.

El col·lectiu es queixa que la discoteca, "sota un vernís d'intent de posicionar-se en contra de la violència masclista", justifiqui el seu benefici empresarial abans de posar-se al costat de les víctimes; el grup feminista pensa que quan les dones són assassinades per ser dones no hi ha llibertat artística que valgui, no es pot posar preu a la vida, la llibertat i la dignitat de les dones.
 
El col·lectiu feminista informa que s'unirà a altres col·lectius i moviments en l'acció de denúncia d'avui al vespre davant la sala; a més, l'advocada del col·lectiu ha sol·licitat al responsable de la sala poder gravar el concert per tal de conèixer quines seran les paraules del raper i les cançons que cantarà, i si hi ha qualsevol indici d'apologia de la violència de gènere o qualsevol delicte d'odi el Grup de Dones presentarà una denúncia contra el raper i contra la sala.
 
A més, el col·lectiu ha fet arribar la informació a la Comissió d'avaluació i seguiment de la violència masclista i properament ho farà a la sindicatura de greuges. També s'ha informat a col·lectius feministes de Barcelona què el raper actua dissabte a la seva ciutat.