Demanen a una discoteca de Lleida que anul·li el concert d'un raper per fer «apologia de la violació»

El Grup de Dones i la Marea Lila volen que es suspengui l'espectacle del cantant Arce

À.Ll
21 d'abril del 2016
Actualitzat el 22 d'abril a les 16:40h
El raper Arce actuarà demà a Lleida
El raper Arce actuarà demà a Lleida | YouTube
El Grup de Dones de Lleida i la Marea Lila han demanat a la sala La Boite de Lleida que anul·li el concert del raper Arce, programat per aquest divendres a la nit. Els col·lectius reclamen la suspensió d'aquest espectacle argumentant que les lletres d'algunes de les seves cançons fan apologia de la violació i degraden les dones.

És el cas de la quarta peça del nou disc del cantant, "Bitch", en què Arce parla en to degradant contra les dones amb frases com "las más hijas de puta ¡ojo llevan máscara! Mi padre dijo: si hay moscas jodiendo mátalas" o "espero al clímax, pregunto papá cuanto tarda, yo quiero una mujer hermosa, no una zorra en tanga". 

Els col·lectius lleidatans han demanat la retirada de tots els cartells i anuncis promocionals d'aquest concert, on només hi podran entrar majors de 18 anys i menors amb autorització dels pares. Aquestes entitats han assegurat a NacióLleida que han intentat posar-se en contacte amb els responsables del local, però que no han estat atesos.

En un comunicat al seu Facebook, defensa la proposta artística del cantant, si bé assegura que la direcció del local no és qui per censurar cap manifestació artística. En el text, es mostra el rebuig cap a "qualsevol tipus de violència masclista", i demana disculpes "a qualsevol individu que se senti afectat per aquest tema".