El Jussà i la Noguera presenten la guia turística del Montsec

"Montsec, Prepirineu de Lleida" és el títol escollit per aquesta publicació, promocionada pels Consells Comarcals

Redacció
20 d'abril del 2016
Actualitzat a les 19:12h
Imatge de la presentació de la guia
Imatge de la presentació de la guia | Consell Comarcal de la Noguera

La presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concep Cañadell, el vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Martí Cardona, i el conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de la Noguera, Carlos Garcia, han presentat aquest dimarts a la Noguera la guia turística "Montsec, Prepirineu de Lleida".

La guia consta de dos parts. En la primera es presenta el Montsec de forma temàtica i per productes, i sota el títol de "Montsec: Muntanya, Aigua i Cel" es parla d'astroturisme o turisme de les estrelles, de natura i turisme actiu, de patrimoni històric i de gastronomia. En la segona part es proposen i s'expliquen un total de 48 visites a espais o indrets distribuïts en 4 itineraris: La Porta del Montsec, Montsec Nord, Montsec Sud i Segre-Rialb. També hi consten les dades de les quatre Oficines de Turisme que hi ha al Montsec.   

Aquesta guia és complementada amb un mapa de mida DIN A3 on es dibuixen i es situen els 4 itineraris i les 48 visites recomanades. Al dors del mapa es dóna informació de tots els serveis turístics: allotjaments, empreses d'activitats i restaurants del territori. Actualment ja està en procés de renovació i actualització en aquesta pàgina web

Des de la dissolució del Consorci del Montsec, són els Consells Comarcal del Pallars Jussà i de la Noguera, amb suport de la Comissió de seguiment del Montsec (on hi ha la Generalitat i la Diputació de Lleida), els encarregats de promocionar la marca Montsec i de gestionar el Centre d'Observació de l'Univers (COU) del Parc Astronòmic Montsec (PAM) i la Certificació Starlight.