Una candidata i exalcaldessa del PSC, condemnada a presó per un delicte ambiental

Dolors Vidal Guiu va anar a les llistes socialistes per Lleida en les eleccions del 20 de desembre

Dolors Vidal va ser alcaldessa de les Valls d'Aguilar
Dolors Vidal va ser alcaldessa de les Valls d'Aguilar | Ràdio Seu
À.Ll
20 d'abril del 2016
Actualitzat a la 1:39h
El jutjat penal 2 de Lleida ha condemnat Dolors Vidal Guiu a dos anys de presó per un delicte ambiental per permetre que s'aboqués la sang i les vísceres de porcs de l'escorxador de Noves de Segre als rius la Guardia i Pallerols entre el 2012 i el 2013. Vidal va ser alcaldessa de les Valls d'Aguilar (Alt Urgell) durant la legislatura del 2007 al 2011, i va ser candidata a les eleccions espanyoles del passat 20 de desembre a la llista del PSC.

A Vidal se l'ha condemnat juntament amb el seu germà, i hauran de fer front també a un any d'inhabilitació i 1.440 euros cadascun per un delicte continuat contra els recursos naturals i el medi ambient. La sentència considera provat que tant l'exalcaldessa com el seu germà, administradors de l'escorxador de Noves de Segre (Valls d'Aguilar), van permetre que s'aboqués la sang i les vísceres fruit de sacrificar els porcs a l'escorxador familiar als rius la Guardia i Pallerols entre el 2012 i el 2013.

Així ho van comprovar els Mossos d'Esquadra de la Unitat de Medi Ambient durant les vigilàncies que van efectuar en aquell període. Els vessaments es feien les matinades de dilluns i causaven que les aigües dels rius es tintessin de color vermell. També van corroborar aquest extrem les anàlisis de l'aigua que es van dur a terme i que, segons la sentència, confirmaven que la sang i les vísceres dels animals provenien de l'escorxador.

Segons el jutjat penal 2 de Lleida, les mostres recollides el 26 de novembre i el 3 de desembre de 2012 així com les analitzades l'11 de març de 2013, constaten que els vessaments duts a terme des de l'escorxador suposaven un risc greu per a l'equilibri dels ecosistemes naturals i el medi ambient.