Pobresa

El Banc dels Aliments de Lleida alerta de la cronificació de la pobresa

La xifra de persones que reben ajuda en aliments almenys un cop al trimestre continua situada molt a prop dels 30.000

per ACN , 19 d'abril de 2016 a les 19:13 |
Els diferents responsables del Banc dels Aliments de Lleida | Banc d'Aliments
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Banc dels Aliments de Lleida va distribuir durant el 2015 prop de 2.000 tones d'aliments. La dada s'ha donat a conèixer aquest dimarts al matí durant la presentació de l'informe d'activitat de l'ONG que també reflecteix que la xifra de persones que reben ajuda en aliments almenys un cop al trimestre continua situada molt a popr dels 30.000, concretament 28.854.

El president del Banc dels Aliments, Joan Ramon Saura, ha explicat que un dels objectius principals per enguany es centra en millorar la qualitat de la distribució dels aliments a les famílies com també incidir en la major qualitat dels aliments, que passa per augmentar aquells amb més valor nutritiu i proteic. Saura ha recordat que s'ha suspès el Recapte de Primavera per poder-se centrar en campanyes que permetin recollir només determinats aliments.


En referència a la qüestió social, Joan Ramon Saura ha apuntat que el problema és a hores d'ara la ''cronificació de la pobresa i precarització'', que comporta més una tasca encaminada a l'aportació d'una alimentació completa, amb una distribució de qualitat, que s'allunyi d'esquemes propis de l'ajuda humanitària que no es consideren adequats a la realitat actual.

Durant la presentació de l'informe també s'ha posat de relleu la tasca de sensibilització dels voluntaris a les escoles, que durant el 2015 van visitar més de 30 centres educatius per tal d'explicar el funcionament i els principis del Banc dels Aliments.


Un altre punt van ser les aportacions que empreses fan a l'entitat, ja sigui donant els excedents alimentaris (un total de 49) com col·laborant en serveis per al Banc (46). En aquest sentit, el responsable de l'àrea de Comunicació de Banc, Joaquim Nogués, ha apuntat la major projecció de Banc a través del web i de les xarxes socials gràcies a la col·laboració d'una empresa del sector.

Finalment, s'ha fet referència a la importància de l'acció dels voluntaris en les tasques del Banc. Durant el 2015, l'entitat va comptar amb 45 voluntaris permanents i en les campanyes de recapte van participar més de 2.500 voluntaris.

 

 

Participació