L'aprovació del reconeixement de crèdit de la Paeria, més a prop

La regidora d'Hisenda, Montse Mínguez, es mostra disposada a establir mecanismes per reduir el nombre de factures sense partida pressupostària aquest 2016 | El líder de CiU, Toni Postius, assegura que el seu partit està disposat a col·laborar si l'executiu local canvia la seva política

18 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:44h
Montse Mínguez, regidora d'Hisenda de la Paeria
Montse Mínguez, regidora d'Hisenda de la Paeria | Àlvar Llobet
El govern de la Paeria comença a fer gestos per sumar els suports necessaris que evitin el bloqueig dels pagaments a proveïdors. Després que l'executiu local deixés sobre la taula l'aprovació d'aquestes factures sense consignació pressupostària en el ple de març, la regidora d'Hisenda Montse Mínguez ha assegurat a la Cadena Ser que es compromet a rebaixar el nombre d'aquestes factures, si bé no ha assegurat que aquest s'arribi a zero ja que el pressupost, ha dit, "sempre hi ha coses que poden passar".

Mínguez ha tret ferro a la situació actual assegurant que les factures impagades pugen només a 1,6 milions, una xifra que contrasta amb els tres milions de l'anterior exercici, alhora que s'ha mostrat disposada a mostrar en comissió totes aquelles factures que s'han quedat sense consignació pressupostària. 

CiU, disposada a col·laborar si el govern canvia la seva política

Sobre aquesta qüestió ha parlat també el líder de CiU, Toni Postius, que s'ha mostrat obert a avalar aquest reconeixement "sempre i quan l'equip de govern mostri predisposició per abandonar la pràctica recurrent d'estirar més el braç que la màniga". 

Postius ha instat avui l'equip de govern de l'Ajuntament de Lleida a modificar les partides del Pressupost de 2016 que s'han pressupostat a la baixa per evitar que s'hagi de recórrer a un nou reconeixement de crèdit a finals d'any.