CiU no avalarà el pagament de factures sense pressupost si la Paeria no canvia la política de despesa

El grup municipal vol que l'equip de govern deixi de gastar-se diners que no tenen consignació pressupostària

Redacció
17 d'abril del 2016
Actualitzat a les 2:11h
Postius amb Gispert i Cerdà
Postius amb Gispert i Cerdà | CiU
El Grup de Convergència i Unió vol vendre car el seu vot favorable al reconeixement de crèdit pendent d'aprovació en la propera comissió d'Economia. La formació ha indicat que el seu suport passa perquè l'equip de govern "presenti mesures per evitar les desviacions pressupostàries, controlar millor la despesa i per evitar més reconeixements de crèdit a partir d'ara".
 
En la moció de reprovació aprovada pels grups municipals d'ERC, CRIDA-CUP, PP, CiU i Comú de Lleida s'instava l'equip de govern a donar comptes del motiu pel qual s'han autoritzat aquestes despeses, sense certificar l'existència de crèdit a la partida pressupostària, en un termini de 15 dies. Davant d'aquesta situació, l'executiu d'Àngel Ros va deixar sobre la taula l'aprovació d'aquest reconeixement, que passarà per ple a finals d'aquest mes d'abril.
 
Des de CiU s'insisteix en què l'Ajuntament de Lleida no pot seguir practicant la política d'estirar més el braç que la màniga, gastant més del que té. En aquest punt recorda que resta pendent d'aprovar-se més de 723 factures sense partida pressupostària per valor d'1'6 milions de les quals, 642, amb un import d'1'3 milions, tenen data posterior a la signatura del cartipàs. Ha puntualitzat que en els darrers deu anys han passat 30 milions sense explicacions.
 
La formació recorda que a aquest fet se'n suma a un altre de "greu", com és "vulnerar els compromisos pactats per tots els grups en el Cartipàs Municipal". En aquest document es va establir explícitament que per efectuar qualsevol despesa a càrrec s'hauria de certificar que hi ha crèdit o, del contrari, s'hauria de demanar un increment d'aquest i informar la Comissió d'Economia. A la pràctica, no ha estat així, segons recorda Salmerón.