El Pinell de Tremp acollirà diumenge la 2a festa «Pallars Terra de Corder»

Aquest diumenge diumenge 17 d’abril tindrà lloc la segona edició d'aquesta festa de promoció de la Xisqueta

Redacció
16 d'abril del 2016
Actualitzat a les 2:53h
Els corders es cuinen a l’estaca a foc lent
Els corders es cuinen a l’estaca a foc lent | Aj de Tremp

La primera edició de la festa va tenir una assistència destacada. Foto: Ajuntament de Tremp


Arran de l’èxit de la primera festa "Pallars, terra de corder", celebrada l'any passat, l'Ajuntament de Tremp, a través del projecte "Al teu gust" n’organitza la segona edició per a aquest diumenge 17 d’abril. Així, el Parc del Pinell acollirà més de mig miler de persones que gaudiran de l’excel·lent qualitat del corder xisquet. El dinar, que és l’acte central d’aquesta festa, consistirà en una amanida d’arròs, patates al caliu i corder de la comarca cuinat a l’estaca a foc lent, a més de postres, pa i beguda.

Durant la resta del dia s’han programat activitats per a diferents públics i obertes a tothom. Encetaran la jornada la colla de geganters amb la participació d’en Furro i la Xica, els capgrossos de xisqueta, que compleixen un any. Posteriorment tindran lloc dos tallers, un de llana per a la mainada, i un d’elaboració de girella. La Fundació Alícia també dóna suport a l’esdeveniment i hi participa amb una demostració de cuina a càrrec de Núria May i Mariano Gonzálvo, de Lo Paller del Coc, amb cuiners de l’Associació APAT Pallars.
 
També seran presents a la festa productors, xarcuters i cellers del Pallars, venent i promocionant els seus embotits, vins i cerveses. En paral·lel i de manera complementària a la festa, a partir del dia 15 d’abril, els restaurants i carnisseries de la comarca elaboraran als seus establiments plats i preparacions amb la carn de corder com a protagonista.
 

Els corders es cuinen a l'estaca a foc lent. Foto: Ajuntament de Tremp

 
El Pallars és la comarca de Catalunya on hi ha més caps d’ovella productiva i compta amb una raça autòctona: la xisqueta. La configuració del paisatge i la manera de viure de molts dels seus habitants són un motiu important per entendre la força del corder com a marca del Pallars. Amb l’objectiu de reforçar aquesta idea i tenint en compte el potencial del corder, l’Ajuntament de Tremp va iniciar una campanya divulgativa i de promoció del consum de corder. Aquesta festa és una acció més de totes les que s’estan impulsant.