Agricultura abona més de 18 milions d'ajuts de la PAC de la campanya 2015

Es tracta de subvencions a conreus proteics i ramaders a les explotacions de boví d'engreix, vaques alletants i oví i cabrum

Imatge d'un vedell
Imatge d'un vedell | ACN
ACN
15 d'abril del 2016
Actualitzat a les 18:10h
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació fa efectiu aquest divendres el pagament dels darrers ajuts associats ramaders de la Política Agrària Comuna (PAC), per un import global de 10.602.028 euros a 3.524 beneficiaris. Així mateix, el 24 de març passat va abonar 7,53 milions d'euros corresponents a l'ajut associat a les explotacions que mantenen vaques alletants i a l'ajut als cultius proteics.

Es tracta de pagaments que es corresponen al 100% del total de l'ajut al qual es té dret. Aquests ajuts que formen part del primer pilar de PAC, són íntegrament finançats pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA), de la Unió Europea (UE), i estan destinats a atendre sectors específics amb risc de disminució o abandonament de la producció.

Des del Departament d'Agricultura destaquen que en aquest primer any d'implantació de la nova PAC, els pagaments de tots els ajuts associats s'han fet efectius en un termini "rècord", havent-los efectuat abans que en campanyes anteriors, i anticipant-se al termini màxim establert, en més de 2,5 mesos.

Altrament, la conselleria preveu abonar a finals del mes d'abril el 5% pendent de pagament dels ajuts de boví de llet, pagament bàsic, pagament verd i complement de joves, dels quals Agricultura ja va efectuar l'ingrés del 95%.