Celebren una Trobada de Fallaires del Pirineu, amb la Patum com a convidada

Andorra acollirà la primera trobada després de la declaració de la Unesco

Redacció
15 d'abril del 2016
Actualitzat a les 15:47h
Les falles del Pirineu, Patrimoni de la Humanitat.
Les falles del Pirineu, Patrimoni de la Humanitat. | Joan Macaya
Andorra la Vella acollirà, aquest cap de setmana, la VIII Trobada de Fallaires del Pirineu, una reunió ja habitual, però que enguany estarà marcada per ser la primera, des que la Unesco va declarar la candidatura de les Falles del Pirineu com a Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat

En aquesta trobada hi haurà una reunió del Comitè Tècnic de les Festes del Foc del Solstici als Pirineus i, a la tarda, el síndic general d'Andorra, Vicenç Mateu, oferirà una recepció als fallaires amb una visita al Consell General i la Casa de la Vall. L'acte fort, però, arribarà a les 17.30 hores, quan es farà una taula rodona oberta al públic per parlar del futur. "I després de la Unesco, què?", es planteja el col·loqui. En aquest, a part de representants de les falles, també hi haurà personalitats vinculades a altres béns culturals o naturals declarats Patrimoni de la Humanitat. En el cas del Berguedà, Ramon Felipó parlarà de la Patum de Berga. 

La trobada finalitzarà diumenge, amb una mostra de cultura popular a la plaça del Consell General d'Andorra, on hi participaran els esbarts Sant Romà d'Encamps, Valls del Nord, Esbart Dansaire d'Andorra la Vella, Esbart Lauredià i Santa Anna d'Escaldes-Engordany, a més de la Gresca Gegantera i els Castellers d'Andorra.