El govern de la Paeria vulnera el cartipàs en el procés de selecció del director d'Arts Escèniques

L'executiu municipal obre la porta al concurs de les empreses tot i que el reglament especifica que s'ha de crear una plaça de treball a l'Ajuntament de Lleida | Diverses formacions de l'oposició veuen una voluntat d'externalitzar el servei, i demanen que s'aturi els tràmits

15 d'abril del 2016
Actualitzat a les 2:25h
Àngel Ros, amb Montse Mínguez
Àngel Ros, amb Montse Mínguez | Àlvar Llobet
El govern de la Paeria està vulnerant el propi cartipàs del consistori en el procés de selecció d'un director d'Arts Escèniques. L'executiu d'Àngel Ros ha obert com a licitació aquest servei i no com a contracte de treball amb creació d'una plaça tal i com s'especifica en el reglament aprovat al juny. En aquest sentit, l'executiu municipal també està incomplint l'acord de pressupostos segellat amb ERC, que concretava que aquest procés estava subjecte a la creació d'un lloc de treball a la Paeria.

Davant d'aquest fet, les formacions de l'oposició com CiU, ERC, la Crida-CUP i el Comú han carregat contra l'executiu local a l'assegurar que el que es pretén és una externalització encoberta que obri la porta a que grans empreses de gestió cultural puguin fer-se amb aquest servei, un fet que contravindria l'esperit del pacte de cartipàs. Sobre aquesta qüestió, la regidora de CiU Cristina Simó ha indicat que l'executiu municipal "anteposa els interessos empresarials i comercials als de servei públic".

El president d'ERC-Avancem, Carles Vega, ha reclamat al PSC que respecti els acords i ha lamentat "que tan el concepte com el procediment són un despropòsit".

El portaveu republicà ha assegurat que "hi ha el perill d'exportar el model de privatització de la Llotja en lloc de plantejar la cultura com un servei públic de qualitat" com va proposar Esquerra quan va plantejar crear la figura de programador-coordinador dels teatres municipals, és a dir, el Teatre de l'Escorxador, la Llotja i la sala Julieta Agustí.

Un procés de selecció sense criteris de valoració

Respecte als criteris de valoració, les formacions han lamentat que en els plecs no es consideri ni el currículum ni l'experiència prèvia i que no es defineixi ni un parer d'avaluació precís ni el jurat que hauria de seleccionar el nou director.

D'altra banda, en la licitació també s'hi referencia una garantia al licitador de 10.000 euros i una assegurança per valor de 600.000 euros, així com que s'especifiqui que l'equip de Govern no està obligat a executar el projecte guanyador. Per aquests motius, els grups municipals han demanat l'aturada d'aquest procés.