Agricultura presenta una aplicació que permet als escolars conèixer els hàbits saludables

La consellera Meritxell Serret destaca que es tracta d'un programa pioner a l'Estat que s'ha dut a terme amb la col·laboració del sector

En primer terme, dos alumnes de l'escola Àngel Guimerà de Balaguer
En primer terme, dos alumnes de l'escola Àngel Guimerà de Balaguer | ACN
ACN
14 d'abril del 2016
Actualitzat a les 12:47h
Els alumnes de l'escola Àngel Guimerà de Balaguer han analitzat aquest dijous a través d'una APP interactiva els seus hàbits saludables. L'APP és l'última novetat incorporada dins el Pla de consum de fruites i verdures promogut per la Generalitat des del 2009 i en el qual hi participen prop de 300.000 alumnes catalans aquest curs.

La nova APP forma part del taller "Jo i la fruita" organitzat per Afrucat en el qual hi participaran uns 2.000 alumnes de 43 centres educatius catalans. La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha destacat que es tracta d'un programa pioner a l'Estat que compta amb la col·laboració del sector i que té com a objectiu que els alumnes coneguin millor quins són els seus hàbits i s'autoavaluïn. El taller compta amb una segona part que es desenvolupa en una cúpula on es projecta un audiovisual sobre el recorregut de la fruita des del camp fins que arriba a casa.

Segons Serret, l'APP permet, a través de la interacció, que els alumnes coneguin millor els seus hàbits de consum i que s'autoavaluïn "per saber si ho fan bé". És una manera més, ha dit, d'estimular i motivar que els alumnes coneguin els productes i quines temporades i com es poden consumir per millorar la seva salut i en general la salut del país.

"Hi ha un problema de salut global i l'estratègia des del departament i el sector és ajudar a pal·liar aquests problemes de salut coneixent com podem acostar la fruita i la verdura als hàbits de consum dels infants", ha afegit. A més, a través de l'APP "tindrem més dades per saber des del sector què es pot fer per millorar".

Catalunya impulsa per setè any consecutiu el Pla de consum de fruita i verdura a les escoles. Aquest pla forma part de l'estratègia de la Unió Europea per incidir que els infants adquireixin hàbits saludables. Durant aquest curs participaran al pla 1.213 centres educatius i arribarà a prop de 293.000 infants de segon cicle d'educació infantil i primària.