Alerten d'un estafador que actua de nit per Lleida fent-se passar per un conegut

Els Mossos d'Esquadra diuen que han rebut mitja dotzena de denúncies per aquesta estafa | L'home es guanya la confiança de la seva víctima assegurant que coneix la seva família i demana diners a l'assegurar que el seu pare està ingressat

Redacció
13 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:29h
Els Mossos d'Esquadra han alertat d'una nova modalitat d'estafa practicada per un home durant les darreres setmanes a la ciutat de Lleida. Els agents asseguren que han rebut mitja dotzena de denúncies de ciutadans que expliquen que han estat robades per aquesta persona, que es presenta amb el nom de Joan Balcells i que explica el vincle que, suposadament, té amb ells i amb les seves famílies. Un cop guanyada la confiança, l'home demana diners argumentant que té un familiar a l'hospital.

El cas ha saltat a la llum després que l'hagi fet públic el periodista lleidatà Ferran Grau, que ha explicat en una carta enviada a diversos mitjans de comunicació que es va trobar amb el presumpte estafador el passat dissabte 26 de març pel centre de Lleida. Poc després de les 11 de la nit, un home baixet, ros, i amb barba, el va cridar pel seu nom alhora que li va voler donar una abraçada relata a La Vanguardia. "No te'n recordes de mi?" li va dir l'home. Grau assegura que no relacionava l'home que tenia al davant amb cap dels seus records tot i que el seu interlocutor li va indicar que havien estat companys de Primària i que coneixia el seu pare, de qui li va dir el nom.

En un moment de la "conversa", Grau explica que l'home va canviar la seva actitud tot explicant que estava desesperat perquè el seu pare havia estat ingressat a la Vall d'Hebron després de passar per l'Arnau de Vilanova a l'haver patit un ictus. Amb aquest argument, Balcells va demanar 40 euros al periodista assegurant que havia d'anar a Barcelona amb tren després de deixar la seva dona a Torrefarrera cuidant els seus bessons.

Grau li va deixar els diners no sense tenir moments de dubte atenent que no recordava qui era aquell home. "Li vaig donar tot el que portava a sobre" diu Grau, que va començar a sospitar de l'home al veure que després de la conversa emprenia una direcció oposada a la de l'estació de tren. Grau va seguir-lo i va advertir el presumpte estafador que no anava en direcció correcta. "Amb els nervis m'he despistat" va assegurar l'home.

A l'arribar a casa, el lleidatà, de 34 anys, va comprovar que no hi havia cap company de classe que es digués Joan Balcells i que havia estat víctima d'una estafa. El cas relatat pel periodista ha provocat que hagin aparegut altres persones que també han patit l'estafa d'aquest home, que actua de nit i pel centre de la ciutat.

Els Mossos asseguren que aquest tipus d'estafa és practicada per un tipus de persones molt hàbils que són capaços d'extreure informació d'una persona sense que aquesta sigui conscient d'haver-la donat.