Rialp acollirà la primera edició de la Copa d'Europa de ràfting

L'organització preveu la participació d'una vintena de barques en competició

Redacció
12 d'abril del 2016
Actualitzat a les 14:11h
Un grup de palistes competint a la Noguera Pallaresa
Un grup de palistes competint a la Noguera Pallaresa | Eurocup Ràfting

Rialp donarà el tret de sortida a la primera edició de la Eurocup Ràfting Noguera Pallaresa, la primera competició oficial de la IRF (Federació de Ràfting Internacional) que se celebrarà a l'Estat espanyol. Aquest esdeveniment esportiu consisteix en quatre proves que es distribuiran en tres dies consecutius els dies 3, 4 i 5 de juny de 2016. L'organització preveu la participació d'una vintena de barques en competició.

L'Ajuntament de Rialp és l'organitzador de la prova i compta amb la col·laboració estreta de tècnics especialistes en ràfting de la comarca i un ampli equip de voluntariat. Les proves es desenvoluparan durant els tres dies, començant per l'eslàlom, que tindrà lloc el divendres al camp de regates l'Aigüerola de Sort, consistent en una prova individual cronometrada i nocturna.

El dissabte tindrà lloc al municipi de Rialp la segona prova, l'esprint, en un recorregut que anirà des del Castanyer fins al pont de Santa Caterina. Es tracta d'una prova individual i explosiva que consisteix en el descens d'un tram de riu d'aproximadament un quilòmetre a contrarellotge. Aquesta prova no només és puntuable sinó que també dóna la classificatòria per la següent prova, la Head to head, prova que també es disputarà el dissabte.

 

El recorregut de la Head to head serà el mateix que l'esprint i consisteix en una prova eliminatòria entre dos equips en la qual es creuen la primera classificada de l'esprint contra la darrera, la segona amb la penúltima i així consecutivament.

De cara al diumenge tindrà lloc el descens, la quarta prova del campionat, des de la Moleta de Roní, passant pels ràpids més emblemàtics de la Noguera Pallaresa, fins al pont de Santa Caterina a Rialp. Es tracta d'una prova de fons, ja que es tracta de baixar uns nou quilòmetres de riu el més ràpid possible en torns d'un mínim de cinc embarcacions. 

La primera Eurocup a Rialp coincideix amb la 7a edició de la Fira d’Oficis i Menestrals de la població, un fet que fa preveure un primer cap de setmana de juny amb un gran nombre de visitants.