Les campanes tornaran a sonar a Gerb

Un 86% dels veïns han dit sí en la consulta que s'ha fet al municipi per tornar a sentir repics | El cost de tornar a posar en marxa el rellotge serà d'uns 1.600 euros

Redacció
10 d'abril del 2016
Actualitzat a les 21:42h
Imatge d'una noia que emet el seu vot a la consulta
Imatge d'una noia que emet el seu vot a la consulta | Aj Gerb
Els veïns de Gerb han votat aquest diumenge a favor del retorn del so de les campanes al municipi. Un total de 105 dels 122 veïns de la localitat que han participat a la consulta han votat afirmativament a la proposta que ha fet el consistori d'Os de Balaguer, municipi del que depèn Gerb.

D'aquesta manera, els altaveus que hi ha per tot el poble reproduiran el so de les campanes tal com proposava l'equip de govern. El que se sentirà a Gerb serà, però un so enregistrat connectat a un rellotge que ressonarà a través del mateix sistema que emet el pregó, ja que les campanes de l'església no tenen prou potència per arribar a tot el poble.

La presidenta de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Gerb, Paqui Marquina, s'ha mostrat molt satisfeta tant de la participació com, sobretot, del resultat. Segons Marquina, hi ha hagut veïns que fins i tot han demanat que les campanes sonin durant la nit, però de moment s'ha descartat.

L'objectiu és que tot estigui a punt en 15 dies, coincidint amb la Trobada de Campaners d'Os de Balaguer, municipi al qual pertany Gerb. Aquest any la Trobada precisament es dedicarà a les campanes emmudides. El cost de tornar a posar en marxa el rellotge serà d'uns 1.600 euros.