Es mereixen el play-off

El Lleida Esportiu guanya per la mínima un partit que ha hagut de remuntar | Dos gols de penal de Marc Martínez mantenen els lleidatans en la lluita pel play-off

Redacció
10 d'abril del 2016
Actualitzat a les 19:29h
Marc Martínez ha fet dos gols de penal
Marc Martínez ha fet dos gols de penal | Lleida Esportiu
Després d'una altra setmana complicada, el Lleida ha tornat a guanyar. Ho ha fet contra el València Mestalla al Camp d'Esports en un partit complicat que li ha permès mantenir la lluita per un play-off que la plantilla es mereix.

Els d'Imanol Idiakez han hagut de remar contracorrent ja des de l'inici del matx. Tot i el control i les primeres ocasions de gol, el marcador l'ha obert el València Mestalla al minut 11 gràcies a una pèrdua de pilota de Fuster, que l'ha aprofitat Aridai per fer una centrada que Sito, a boca de canó, l'ha rematat al fons de la xarxa.

Amb el resultat advers, els lleidatans han mostrat la intenció de seguir amb el seu mètode de joc, encara que el rival ha anat menjant-li terreny al Lleida, que durant uns minuts han perdut la brúixola del matx. Manu Onwu, al minut 24 hagués pogut empatar si no hagués estat per la gran intervenció del porter valencià, que ha avortat la jugada.

El València, però, hagués pogut fer el segon si Crespo no s'arriba a lluir després d'un xut d'Aridai. Amb el partit mig desbocat, molts firmaven arribar al descans amb el 0 a 1 per relaxar i afrontar la segona part sense nervis.

Abans del final dels primer 45 minuts, Cano ha agafat Molo dins l'àrea, i el defensa, murri, s'ha deixat caure provocant un penal que ha transformat Marc Martínez. L'empat ha calmat l'afició del Camp d'Esports, convençuda de culminar la remuntada a la segona.

Només li han calgut 20 segons als lleidatans per posar-se per davant. Zahibo, tot sol, s'ha embolicat amb la pilota dins la seva pròpia àrea i Colinas l'ha lluitat fins que el defensa li ha fet traveta. L'àrbitre no s'ho ha pensat i ha assenyalat la pena màxima, que de nou ha transformat Marc Martínez. El gol ha vingut acompanyat d'una targeta vermella directa que ha ensenyat el col·legiat a Akapo, que ha protestat la decisió del penal.

Remuntada exprés

Tot i que el partit se li ha posat de cara al Lleida, els d'Idiakez no han jugat amb la tranquil·litat necessària que demanava el marcador. Els blaus no li han sabut donar calma al joc, i el València s'ha trobat molt més còmode que quan estava amb 11 jugadors i guanyant. Els visitants han tapat bé les internades de Colinas, desaparegut durant la segona part, i gairebé han obligat el Lleida a renunciar a l'atac durant uns minuts.

El partit s'ha anat embrutant amb el pas dels minuts. Els jugadors del València s'han dedicat a provocar fins que l'àrbitre ha decidit expulsar l'entrenador rival, Curro Torres. Idiakez ha demanat concentració als seus jugadors, que no han caigut a la trampa valenciana.

Onwu ha tingut la sentència a les seves botes al minut 81, però el seu xut ha sortit desviat quan ho tenia tot a favor per posar el 3 a 1. Durant els seu darrers minuts, el Lleida s'ha dedicat a reforçar el mig del camp amb Ekhi, que ha entrat per Óscar Vega.

El Lleida guanya sis punts

Els tres punts obtinguts es sumen als que sumarà l'equip la propera jornada, que són els que rebrà del partit que havia de disputar contra l'Huracà València, desqualificat de la competició per problemes econòmics.