Presó per 17 dels 22 detinguts en l'operació antidroga feta a Lleida

Se'ls acusa dels delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal, tinença i tràfic d'armes i falsedat documental

ACN
09 d'abril del 2016
Actualitzat a les 20:21h
Agents dels Mossos d'Esquadra carreguen una bossa de marihuana
Agents dels Mossos d'Esquadra carreguen una bossa de marihuana | ACN
El Jutjat d'Instrucció número 4 de Sagunt ha decretat presó per 17 dels 22 detinguts en l'operació antidroga duta a terme aquesta setmana a Lleida per els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil. Segons un comunicat del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), els arrestats formen part de la branca catalana d'una organització que enviava armes i drogues del País Valencià a Catalunya per posteriorment enviar-les a l'estranger.

Els detinguts van passar a disposició judicial divendres i han estat declarant fins a la matinada d'aquest dissabte. La magistrada ha ordenat presó provisional comunicada sense fiança per dotze d'ells i presó eludible amb fiances de 2.000, 3.000 i 5.000 euros pels altres cinc.

A tots ells se'ls acusa dels delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal, tinença i tràfic d'armes i falsedat documental. La jutgessa també ha pres declaració de tres investigats més, que no havien estat prèviament detinguts. L'operatiu ha permès intervenir 22 quilos de marihuana, 75 grams de cocaïna, dos quilos de substància de tall, 100 grams d'haixix, 440 plantes de marihuana i 1.300 esqueixos.

Les detencions que s'han fet durant aquesta setmana a Catalunya, en els partits judicials de Cervera, Balaguer, Lleida, Mataró i Barcelona, són el resultat d'una operació conjunta dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil que ha permès desmantellar la ramificació catalana d'una organització dedicada al tràfic de cocaïna i marihuana.

Entre els arrestats hi ha el cap del grup criminal, que tenia una ordre europea d'extradició dictada per Lituània per quatre delictes de tràfic de drogues. Durant l'operació policial es van fer 24 registres que van permetre comissar 22 quilos de marihuana, 75 grams de cocaïna, dos quilos de substància de tall, 100 grams d'haixix, 440 plantes de marihuana i 1.300 esqueixos.

A més de la droga intervinguda, l'operatiu policial ha permès intervenir 203 armes blanques, cinc revòlvers, dues pistoles, granades, metralladores i munició de diferent calibre. Segons el TSJCV, les drogues i armes viatjaven del País Valencià a Catalunya per ser enviades posteriorment a l'estranger.

Les detencions són fruit d'una investigació, que encara continua oberta, que es va posar en marxa fa un any a Sagunt, al País Valencià, i està sota secret de sumari.