Totes les obres de Pedrolo, en digital a finals d'any

La filla de l'autor aposta per reeditar les millors obres del seu pare perquè estiguin a les llibreries el 2018, que se celebra el seu centenari

ACN
07 d'abril del 2016
Actualitzat a les 8:42h
Manuel de Pedrolo enmig d'uns horts a Tàrrega
Manuel de Pedrolo enmig d'uns horts a Tàrrega | Arxiu Família Pedrolo
La Fundació Manuel de Pedrolo preveu que tots els llibres de l'escriptor estiguin digitalitzats de cara finals d'any i es puguin consultar a la xarxa. Així ho ha expressat, en una entrevista a l'ACN, Adelais de Pedrolo, filla de l'escriptor i presidenta de la Fundació Manuel de Pedrolo. Ha explicat que el nom del projecte és Pedrolo Digital i es porta a terme conjuntament amb instituts. De Pedrolo ha destacat que l'objectiu és digitalitzar tota la seva obra, que no es podrà descarregar, però sí llegir a traves d'internet.

La filla de l'autor ha remarcat que també té la intenció de recuperar les millors obres del seu pare i que estiguin a les llibreries l'any 2018, quan se celebrarà el centenari del naixement de l'escriptor.

Adelais de Pedrolo ha indicat que hi ha moltes persones que estan estudiant la figura del seu pare i no poden tenir accés a alguns dels seus escrits que no es troben ni a les biblioteques, com per exemple part de la seva obra teatral. Aquesta és un dels motius que els han empès a tirar endavant el projecte Pedrolo Digital.

Aquest és un projecte de la Fundació Manuel de Pedrolo juntament amb els instituts. Classes d'alguns instituts s'encarreguen, a través d'un aplicació per mòbil, de fer fotografies de pàgines de llibres. "S'han repartit els llibres depenent del nombre d'alumnes i cadascun li toca unes dues o quatre pàgines. És un projecte cooperatiu i estimula als professors i alumnes a conèixer l'obra De Pedrolo", ha assegurat.

Per altra banda, Adelais de Pedrolo ha destacat que hi ha una sèrie d'obres del seu pare que "són molt polítiques" i que intentarà reeditar i tenir-ne una quantitat important pel centenari del seu naixement. "Va escriure més de 120 obres i tenir-les totes al carrer és potser demanar massa, però sí tenir la part millor de la seva obra per l'any 2018".

De Pedrolo ha apuntat que ja n'ha fet un llistat d'entre les quals hi ha 'Milions d'ampolles buides', 'Totes les bèsties de càrrega', la sèrie del 'Temps obert' o 'M'enterro en els fonaments'... Ha assenyalat que són "obres molt reivindicatives" i la seva reedició, ha explicat, dependrà que en pugui "recuperar els drets i empènyer el Grup 62" perquè es puguin trobar a les llibreries. "Ens agradaria tenir al mercat la major quantitat possible d'obres del pare", ha dit.