Què està passant al Lleida Esportiu?

Els problemes de tresoreria han anat creant un clima de desconfiança entre la directiva i la plantilla, que té un deute de tres mesos en nòmines

07 d'abril del 2016
Actualitzat a la 13:30h
Albert Esteve, president del Lleida Esportiu
Albert Esteve, president del Lleida Esportiu | Lleida Esportiu
El Lleida Esportiu passa per un dels seus pitjors moments econòmics i institucionals d'ençà del seu naixement l'any 2011. Els problemes de tresoreria que han fet forat des del desembre a l'entitat han tensat les relacions entre la directiva i una plantilla a qui se li deu prop de tres mesos de nòmines i que no està disposada, de moment, a plegar-se a les condicions de repartiment del deute que es proposa des de presidència. 

El màxim mandatari del club, Albert Esteve, va plantejar al vestidor la firma d'un document que donava solució als problemes de pagament, però que bloquejava la possibilitat que els futbolistes denunciessin al club davant l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE). La proposta ha estat rebutjada per la majoria de jugadors, que en les darreres setmanes han començat a carregar obertament contra el responsables del Lleida Esportiu tot i haver cobrat la mensualitat del mes de febrer. El mes de març ha estat calent al Camp d'Esports. Aquesta és la cronologia del què ha passat en les darreres setmanes.

Dimarts 1 de març. El club crea una comissió de treball, formada per Montse Balaguer, coordinadora d'àrees, Jordi Esteve, director esportiu, i Albert Esteve, president, amb l'objectiu d'abordar els problemes econòmics de cada futbolista i planificar reunions. Aquesta terna de directius es reuneixen amb els capitans abans que Albert Esteve faci una roda de premsa per anunciar el full de ruta que planteja la directiva (la firma del document) i el pagament de la nòmina de febrer aquell mateix divendres. 

Dimecres 2 de març. Els jugadors comencen a mosquejar-se per l'actitud de la directiva, i carregen obertament contra la presidència. El capità Molo assegura que molts futbolistes del Lleida han perdut la confiança amb la junta.

Dijous 3 de març. Esteve es reuneix amb l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, per abordar qüestions pendents de l'entitat com una millora de l'estadi, del terreny de joc i dels camps d'entrenaments. Ambdues parts es convoquen per una nova reunió, que es programa pel 17 de març.

Divendres 4 de març. El club dóna l'ordre de pagar el mes de febrer. Alguns jugadors es queixen que a les seves comptes corrents no hi figuren encara els diners que han de ser percebuts. Esteve ho atribueix a la normalitat habitual de les transferències bancàries.

Dilluns 7 de març. Montse Balaguer es reuneix amb el segon entrenador del primer equip, Mario Gibanel, per informar-lo de la situació. Hores més tard es cita Imanol Idiakez a una reunió que el club té intenció de fer una setmana després, el dilluns 14 de març. El tècnic basc posposa la trobada fins el dia 16 ja que no es troba a Lleida a inicis d'aquella setmana.

Dimarts 8 de març. Els capitans de la plantilla viatgen a Madrid per tenir una reunió amb l'AFE. És en aquesta trobada, segons Esteve, on se'ls informa de les opcions que tenen per cobrar en cas que no s'arribi a un acord amb la directiva. Bestretes, línies de crèdit... 

Dimecres 16 de març. La reunió més llarga que s'ha tingut en els darrers mesos entre la directiva i l'entrenador. Dura tota una tarda, i segons Balaguer, és positiva i constructiva. Tot i això, Idiakez demana temps per pensar, i assegura que trucarà hores després a Balaguer per convocar una nova reunió. L'entrenador no ho fa.

Dijous 17 de març. S'aplaça la reunió amb l'Ajuntament de Lleida. Aquest dia és aprofitat per Esteve per mantenir una reunió a Madrid amb l'AFE. En la trobada, s'explica els problemes de l'entitat i la voluntat per trobar una solució pactada.

Dijous 24 de març. Partit de lliga contra el Sabadell. S'empata a 0. Els jugadors se'n van de vacances i no tornen fins el 29 de març, un dimarts.

Dijous 31 de març. La directiva es reuneix amb un dels capitans, Molo, on s'acorda mantenir una nova trobada el 4 d'abril per començar a posar fil a l'agulla a una possible solució al problema del deute que afecta la plantilla.

Divendres d'1 d'abril. Imanol Idiakez compareix en la roda de premsa habitual abans d'un partit. Durant la seva incompareixença assegura que el diàleg amb la directiva és inexistent i que la situació del club és "insostenible".

Dilluns 4 d'abril. La junta es troba amb Molo, que comunica que els futbolistes es reuniran per parlar de la qüestió. El defensa pren el compromís de trucar Montse Balaguer per reunir-se novament i enfilar una solució. Paral·lelament, la directiva truca a l'AFE per informar que hi ha la previsió de fer una reunió amb la plantilla i per mostrar la voluntat de mantenir una nova trobada a Madrid.

Dimecres 6 d'abril. Albert Esteve assegura que el club no pagarà si no hi ha un acord amb els jugadors, carrega dur contra Idiakez per les seves declaracions i no el ratifica com a entrenador tot i tenir contracte fins el 2017. No obstant, el president assegura que despenjarà el telèfon per parlar amb el tècnic.