La Fira de Sant Josep de Mollerussa va facturar 5,5 milions en vendes de cotxes

Són les millors dades des de 2008 i es constata un increment de la venda d'unitats de gamma mitja-alta amb un preu que gira al voltant dels 24.000 euros

ACN
05 d'abril del 2016
Actualitzat a les 16:40h
El director de la Fira, Poldo Segarra
El director de la Fira, Poldo Segarra | ACN
Les vendes de vehicles al 36è Saló de l'Automòbil de la 144a Fira de Sant Josep de Mollerussa, celebrada del 17 al 20 de març, van arribar als 5,5 milions d'euros. Segons ha explicat el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, es van vendre 219 vehicles durant la fira, 20 més que en l'edició de l'any passat. En aquest sentit, Segarra ha destacat l'indicatiu de ''recuperació'' que representa que més del 40% dels vehicles venuts siguin de gamma mitja-alta amb un preu que oscil·la entre els 24.000 euros.

Les xifres d'aquest any són les millors des de 2008, quan es va començar a notar de forma més contundent la crisi econòmica després de certàmens en què s'havia arribat a facturar entre 6 i 7 milions d'euros en vendes.

El vehicle més car que es va vendre durant la fira va ser un Porsche valorat en 92.000 euros, i el més econòmic un de la casa Kia de poc més de 8.000 euros. El cost mitjà dels vehicles que s'han venut durant el certamen és de 25.000 euros. Respecte de l'any passat les operacions han augmentat un 10% i el volum de negoci un 20%.

Poldo Segarra ha destacat la bona assistència de compradors de fora de Lleida amb un increment del 9%. Aquestes vendes a fora han estat principalment a Barcelona i Tarragona, però també fora de Catalunya, a compradors provinents de la Franja, Osca, Saragossa, Burgos o Lleó, entre d'altres.

Des de Fira de Mollerussa s'ha destacat també que els ha estat favorable el fet que el diumenge de fira fes bon temps, fet que va propiciar un increment de visitants. De fet, els dies que més vendes es van registrar al Saló de l'Automòbil van ser el dissabte amb 51 i el diumenge amb 97. En aquest sentit, també s'ha volgut posar de manifest que un sol expositor ha venut més d'un milió d'euros en cotxes.

Aquestes dades s'han donat a conèixer aquest dimarts després de fer-se el sorteig davant notari del guanyador de 6.000 euros entre tots els compradors d'un cotxe a la Fira de Sant Josep. El premi ha recaigut al Bar Torrent de Juneda (Garrigues), per la compra d'un cotxe de la marca Mercedes.