La Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida comptarà amb 30 produccions

La 22a edició del certamen s'ha presentat aquest dimarts | L'actriu Carmen Machi rebrà el Premi d'Honor el proper divendres, dia de la inauguració

Redacció
05 d'abril del 2016
Actualitzat a les 14:05h
La mostra s'ha presentat aquest dimarts
La mostra s'ha presentat aquest dimarts | Mostra Cinema Llatinoamericà
La 22a edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida s'inaugurarà aquest divendres amb la projecció del film "Pistas para volver a casa" de Jazmín Stuart, pel·lícula que també participa en la secció oficial de llargmetratges, patrocinada per Movistar+, i que descriu la història de dos germans que, passats els quaranta, sobreviuen precàriament i porten a la motxilla la càrrega de una família disfuncional.
 
Durant una setmana, la Mostra, que s'ha presentat aquest dimarts, comptarà amb una trentena de produccions que aproparan el cinema llatinoamericà a través de 10 llargmetratges, 10 curtmetratges i 8 documentals que competiran a la Secció Oficial. D'altra banda, hi haurà dos obres a les Sessions Especials fora de competició: "Ventanas" i "Tras nazarín". 
 
Durant la inauguració del certamen, l'actriu Carmen Machi rebrà el premi d'Honor de la Mostra; l'actriu Carme Elias i el director de cinema Ventura Pons rebran els Premis Jordi Dauder a la Creativitat en el Cinema Català; i la  Revista Academia, el Premi Ángel Fernández Santos.