Xavi Vidales s'emporta el 7è Ral.li Pla d'Urgell per 2,5 segons

Després dels problemes mecànics del Colt Proto de Miquel Prat, Vidales s'imposa al Pla d'Urgell per davant de Josep Maria Membrado i Nani Roma.

Cotxes participants al parc tancat
Cotxes participants al parc tancat | Escuderia Mollerussa
F. Rosàs
04 d'abril del 2016
Actualitzat a les 19:03h
El 7è ral·li Pla d'Urgell es va celebrar el darrer dissabte 2 d’abril, puntuable pel Campionat de Catalunya de Ral·lis, la Copa de Catalunya de Ral·lis de Terra, l'Open de Catalunya de Ral·lisprints de terra, el Volant RACC i la FocuXtreme 2016.

Els 35 inscrits, entre ells nou Peugeot 107 del Volant RACC i nou Ford Focus (de la primera generació) de la FocuXtreme, havien de recórrer 62,49 quilòmetres de terra i pols (repetint dos trams) disputats entre les poblacions de Bell-lloc d’Urgell, els Alamús, Miralcamp, Golmés, Vilanova de Bellpuig i Mollerussa (població de l’escuderia organitzadora del ral·li).

El líder durant els primers quatre trams va ser el pilot del Moto Club Igualada, Miquel Prat, que seguint les notes que cantava el copilot Daniel Montaner, va imposar el seu ritme fins que a l'últim bucle va trencar un palier del Mitsubishi Colt Proto, perdent molta valvulina. Després de la retirada del d'Igualada, Xavi Vidales va instal·lar el Mitsubishi Lancer Evo IX en primera posició durant els dos trams restants, SS5 i SS6.

El podi el van completar Josep Maria Membrado (Ford Fiesta R5) a 2,5 segons i Nani Roma (Mini Cooper Proto) a 19,8 segons de Vidales.

Pel que fa a les copes de promoció, Pere Rovira es va imposar a la FocuXtreme i Raül Castán al Volant RACC / Trofeu Mobil 1 - MAVISA.

L'anècdota de la jornada però, la van protagonitzar Andreu Moreno i Javi Martínez, que van patir aquest espectacular accident (vídeo de Marc Pié), on el seu Peugeot 107 del Volant, va anar a parar a un canal.


 
Tot i la sortida de pista (més típica de videojoc que del Campionat de Catalunya), tots dos en van sortir afortunadament il·lesos. Des d'aquí els hi volem enviar molts ànims i esperem veure el 107 de nou ben aviat sobre trams catalans.