La 5a edició de la Fira del Playmobil de Tàrrega anuncia una xifra rècord de 15.000 visitants

Es calcula que el 70% del públic era de fora de la capital de l'Urgell

ACN
04 d'abril del 2016
Actualitzat a les 9:35h
Imatge de la Fira de Playmòbil
Imatge de la Fira de Playmòbil | Aj Tàrrega
La 5a edició de la Fira del Playmobil de Tàrrega ha rebut durant el cap de setmana la xifra rècord de 15.000 visitants, 1.000 més que l'any passat. Enguany, l'organització també ha notat un augment significatiu de públic vingut de les comarques de Barcelona i s'ha calculat que el 70% dels visitants eren de fora de Tàrrega.

La fira ha exposat més de 5.000 figures al Pavelló del Club Natació Tàrrega amb 16 diorames que recreaven amb tot detall diversos móns en miniatura. El certamen també ha tingut un vessant solidari: un 10% del romanent de les estrades es destinarà a un projecte de l'àrea de pediatria del CAP de la capital de l'Urgell.

L'Associació Agrat i SomosClicks, organitzadors de l'esdeveniment, consideren que la fira ha estat un "èxit" i destaquen la bona valoració que els visitants han fet tant dels diorames, com de l'espai del Club Natació i de l'organització. A més, asseguren que els venedors també han certificat un augment de les vendes respecte l'any passat i remarquen l'assistència de públic molt especialitzat en les joguines dels Playmobils.

Segons els organitzadors, durant els dos dies del cap de setmana s'han registrat cues a les entrades del Club Natació i aquest diumenge al matí ha estat el dia de més assistència. L'Associació Agrat també ha obsequiat amb entrades gratuïtes infants de famílies sense recursos de la Creu Roja Tàrrega, Centre Obert, Associació Alba i Caritas.

Per a commemorar el cinquè aniversari, aquest any la fira ha exhibit el primer diorama de temàtica targarina. Es tracta d'una plasmació de la Fira de Teatre al Carrer realitzada amb 400 clicks a càrrec de la família Burgués de Tàrrega. Fins a 15 persones han esmerçat esforços per reproduir minuciosament emblemàtics edificis i monuments de la ciutat. També ha destacat el diorama més gran muntat mai a Tàrrega, de 30 m2, dedicat a la construcció del pont sobre el riu Tsavo a l'Àfrica.

Molta participació en els concursos

Agrat i SomosClicks consideren que un dels punts destacats de l'esdeveniment ha estat la repercussió que s'ha generat a les xarxes socials. Fins a 89 persones han participat al concurs fotogràfic Selfie-Click i durant el cap de setmana s'han penjat moltes fotos i comentaris amb l'etiqueta #FiraPlaymobilTarrega