Orgull, compromís i professionalitat

Els jugadors del Lleida Esportiu s'evadeixen dels problemes econòmics de l'entitat i golegen un rival directe en la lluita pel play-off | Fuster, Rodríguez (3), Onwu i Colinas, els golejadors en un partit on els lleidatans han arrasat els balears

El Lleida ha golejat al camp de l'Atlètic Balears
El Lleida ha golejat al camp de l'Atlètic Balears | Guiem Sánchez
Redacció
03 d'abril del 2016
Actualitzat a les 16:37h
Potser els jugadors del Lleida Esportiu no tindran diners als seu comptes corrents, però han demostrat que tenen orgull, compromís i professionalitat. L'equip ha sabut evadir-se dels problemes econòmics de l'entitat i ha fet aquest diumenge un dels millors partits de la segona volta contra un rival directe en la lluita pel play-off, l'Atlètic Balears, a qui han guanyat per 0 a 6.

El partit ha començat molt elèctric amb els dos equips pressionant i amb voluntat de tenir el control de la pilota. Prova d'això és que els primers tres minuts ja s'han vist dues ocasions de gol molt clares, una per cada conjunt que no s'han materialitzat.

Els d'Idiakez haurien pogut obrir el marcador en aquests primers compassos si el porter local no hagués intervingut de manera brillant en la triple ocasió que han tingut els davanters quadribarrats. Tot i això, el Lleida ha mantingut la tensió competitiva que li ha permès portar el pes del matx al mig del camp i en defensa, sòlida en les internades dels balears.

Els lleidatans haurien pogut obrir el marcador en una badada entre un defensa de l'Atlètic i el porter, però el gol no ha trigat. Raül Fuster, des de l'esquerra, ha connectat un xut ras després d'un rebot defensiu que ha acabat al fons de la porteria. Era el minut 21.

A partir d'aquest moment, el Lleida ha sotmès l'equip local, que ha perdut el nord després d'uns primers minuts igualats. Amb el gol del lateral, els lleidatans han continuat jugant de la mateixa manera i han anat enfonsant cada cop més l'Atlètic, desorientat.

La sensació era que els del Camp d'Esports tenien la sentència a tocar, i ha arribat al minut 40 quan Carlos Rodríguez ha aprofitat una passada de la mort de Colinas per fer el segon. Quatre minuts més tard, i amb els mallorquins entregats, Manu Onwu ha afusellat el porter local posant el 0 a 3 que matava el partit amb tota una part per jugar. Per acabar d'arrodonir-ho, l'àrbitre ha expulsat el davanter local Riad.

La segona part més plàcida de la lliga

A la represa, els lleidatans s'han limitat a tenir la pilota i a aprofitar les ocasions. Gairebé sense voler-ho, el Lleida ha marcat el quart gràcies a una clamorosa badada del porter de l'Atlètic, que ha plantat la pilota dins de l'àrea després que l'àrbitre assenyalés una falta. Onwu ha aprofitat aquesta situació per cedir la bola a Colinas, que ha rematat a plaer sense oposició de cap defensa balear.

Amb el matx sentenciat, el Lleida ha anat deixant passar els minuts sense complicar-se la vida i amb la intenció d'aprofitar alguna contra. Al minut 66, una jugada muntada pels davanters ha acabat amb un nou gol de Rodríguez, que ha aprofitat una pilota que havia rebutjat en primera instància el porter.

El mateix Rodríguez ha aconseguit el seu tercer gol del seu compte particular a quatre minuts del final quan ha rematat a plaer un nou contraatac. La resta del partit no ha tingut més història.

Amb aquest resultat, els d'Idiakez mantenen intacta la seva lluita pel play-off quan falten cinc partits per acabar la temporada.