Nou mesos de presó per una mare que va deixar sols a casa els seus fills per sortir de festa

L'Audiència de Lleida ha desestimat el recurs de la defensa i confirma la pena imposada pel jutjat penal 2 de Lleida

ACN
01 d'abril del 2016
Actualitzat a les 15:51h
Un Mosso davant el jutjat penal de Lleida.
Un Mosso davant el jutjat penal de Lleida. | Laura Cortés
L'Audiència de Lleida ha rebutjat el recurs presentat per una dona condemnada a nou mesos de presó per deixar sols a casa els seus fills de 5 i 8 anys i sortit de festa al Pla de Sant Tirs, a la Ribera d'Urgellet (l'Alt Urgell). 

Els fets van tenir lloc la nit del 19 de maig de 2014. Tot i que la dona va declarar al judici que només havia sortit a comprar tabac amb el seu xicot, segons l'Audiència ha quedat demostrat que "va deixar els menors sols a casa durant dues hores, de matinada, sense que ningú conegués aquesta situació i sense que els nens poguessin demanar ajuda a una altra persona si ho necessitaven".

La sentència recull també, que la dona va ser localitzada per la policia en estat ebri en un control d'alcoholèmia, juntament amb la seva parella, i que els Mossos van trobar els nens dormint a casa. Se la considera responsable d'un delicte d'abandonament temporal de menors i la sentència és ferma.

La fiscalia de Lleida demanava 15 mesos de presó per la dona i la defensa en demanava l'absolució. El judici va tenir lloc el 24 de juliol de 2015 al penal 2 de Lleida i l'11 de novembre de 2015, el jutjat la va condemnar a nou mesos de presó. La seva defensa va recórrer i ara l'Audiència de Lleida ha confirmat la pena.