La Paeria renovarà la seva flota de transport públic amb 10 autobusos

El valor total del contracte és de 3 milions i el finançament es realitzarà a través d'una operació de leasing a set anys

ACN
31 de març del 2016
Actualitzat a les 18:52h
Un autobus de Lleida
Un autobus de Lleida | ACN
L'Ajuntament de Lleida ha autoritzat l'inici dels tràmits corresponents per a la renovació de la flota de bus urbà a Lleida. Així, durant l'any 2016 procedirà a l'adquisició de 10 autobusos de pis baix, nous i totalment accessibles, 8 dels quals funcionaran amb motors híbrids. Segons s'especifica en el plec de condicions, l'autonomia dels vehicles híbrids haurà de ser similar a la dels autobusos convencionals.

A més, el motor tèrmic haurà d'estar dissenyat i optimitzat per a l'ús del mode 'start-stop' que permeti la desactivació automàtica del motor de gasoil quan es produeixi la detenció del vehicle. El valor total del contracte és de 3.030.000 euros i el finançament es realitzarà a través d'una operació de leasing a set anys, segons informa la Paeria.

En concret, la Paeria ha autoritzat l'inici dels tràmits per l'adquisició d'un autobús d'uns 9 metres amb motorització dièsel, un altre autobús estàndard de motorització dièsel i, finalment, vuit autobusos estàndard i motorització híbrida. Tots els vehicles seran accessibles per a persones amb mobilitat reduïda severa. El valor total del contracte és de 3.030.000 euros. El finançament es realitzarà a través d'una operació de leasing a set anys.

El tinent d'alcalde i regidor d'Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Félix Larrosa,
ha destacat que l'actuació "és una mostra més de l'aposta per a la reducció d'emissions de C02 per aconseguir una Lleida més verda".

Larrosa ha assegurat que la promoció del transport públic és una de les actuacions que promou l'Ajuntament de Lleida per avançar en matèria de sostenibilitat i eficiència energètica, juntament amb altres com ara el nou sistema de gestió conjunta i unificada dels equipaments i edificis municipals, la reducció d'emissions aconseguides amb el nou enllumenat públic, el foment del transport públic i la bicicleta. 

La pròxima instal·lació de diversos punts de recàrrega de vehicles elèctrics a la ciutat, les millores en la gestió dels residus que s'estan treballant, el compromís d'augmentar un 30% l'arbrat de la ciutat els pròxims anys o la creació de boscos urbans als diferents barris de Lleida.