Àngel Ros culpa la Generalitat del reconeixement de crèdit de la Paeria

L'alcalde de Lleida assegura que amb els diners que deu l'executiu català no s'haurien de passar factures a l'exercici econòmic de l'any següent

À.Ll
30 de març del 2016
Actualitzat a les 12:32h
Àngel Ros, amb Montse Mínguez
Àngel Ros, amb Montse Mínguez | À.Ll / N.Ll
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha culpat la Generalitat de Catalunya de l'expedient de reconeixement de crèdit que ha fet la Paeria i que puja a 1,6 milions. Per Ros, aquesta situació no s'hagués produït si l'executiu català hagués abonat els 12 milions d'euros de deute que té contret amb el consistori.

"Dos milions d'aquests 12 són deute tributari, de manera que el superàvit hagués estat major", un fet que, segons el paer en cap, hauria evitat l'operació de passar factures a l'exercici del 2016. Per Ros, el Govern de Puigdemont és el màxim responsable d'aquest reconeixement que, ha assegurat, "és totalment legal".

Què és un reconeixement de crèdit?

Un expedient de reconeixement de crèdit es fa quan un consistori té factures per pagar però no té consignació pressupostària per afrontar-les, és a dir, que no té diners disponibles. Davant d'aquesta situació, el que fan els governs és passar aquests compromisos amb els proveïdors - que s'han de pagar per llei - al pressupost de l'any següent, una operació que serveix com una mena de garantia de pagament.