Mínguez alerta d'un impagament a proveïdors si no s'aprova el reconeixement de crèdit

La regidora d'Hisenda defensa la "legalitat" de la gestió econòmica i reclama els 12 milions que deu la Generalitat a la Paeria

Redacció
29 de març del 2016
Actualitzat a les 15:56h
Montse Mínguez ha defensat la seva gestió
Montse Mínguez ha defensat la seva gestió | À.Ll / N.Ll
La primera tinenta d'alcalde i regidora d'Hisenda, Montse Mínguez, ha defensat que el reconeixement de crèdit és un mecanisme previst en la Llei d'hisendes locals i que "no és motiu de mala gestió" ja que si fos així "els 8.000 ajuntaments i les 52 diputacions que existeixen al país també es veurien abocades a aquesta mala gestió".

Així mateix, ha remarcat que les factures per valor d'1,6 milions d'euros incloses en l'expedient de reconeixement de crèdit tan sols representen un 1% del total del pressupost i un 2,9% del capítol de despesa corrent i també ha dit que dels 1,6 milions, 800.000 euros corresponen a factures a tres grans proveïdors com són Endesa, Gas Natural i Eisa.

Mínguez ha remarcat que l'Ajuntament de Lleida ha de gestionar la liquidació del pressupost del 2015 "en l'entorn econòmic actual" i, per això, ha qualificat d'"exagerada" la moció de l'oposició. En aquest sentit, ha advertit que si no s'aprova l'expedient "la gent que hi ha darrere les factures no cobrarà".

La tinenta d'alcalde també ha recordat els 12 milions d'euros que la Generalitat deu a la Paeria, dels quals 2,2 milions corresponen a deutes tributaris, i ha instat sobretot CiU i ERC a demanar al Govern que faci efectiu aquests pagaments.

La regidora socialista ha defensat la gestió econòmica del PSC tot destacant que la Paeria ha liquidat el 2015 amb un superàvit de 425.000 euros i que l'Ajuntament ha reduït el seu endeutament en els darrers quatre anys en 37,7 milions d'euros, fixant la ràtio del deute al 62% dels seus ingressos (tot i que sense comptabilitzar l'endeutament de l'EMU i del Parc Científic).

Pel que fa a les factures que van quedar fora del pressupost del 2015, la responsable de les finances municipals ha recordat que l'import de l'expedient ha estat la meitat del de l'any 2014. Igualment, ha destacat que la Paeria ha reduït el termini mitjà de pagament a proveïdors als 39,81 dies actuals