L'oposició, disposada a tombar el reconeixement de crèdit de la Paeria

Els grups municipals presenten una moció de reprovació de la gestió econòmica de l'executiu d'Àngel Ros

À.Ll
29 de març del 2016
Actualitzat a la 13:16h
Els líders dels partits han presentat la moció
Els líders dels partits han presentat la moció | Àlvar Llobet
Un total de cinc dels sis grups municipals de l'oposició al govern d'Àngel Ros s'han mostrat aquest dimarts disposats a tombar el reconeixement de crèdit presentat per l'executiu local i que puja a 1,6 milions d'euros.

Els representants de CiU, ERC, la Crida per Lleida-CUP, PP i el Comú de Lleida han explicat en una roda de premsa conjunta la postura contrària a la gestió econòmica del govern municipal, que rebrà la reprovació dels partits mitjançant una moció que tirarà endavant amb els vots de les formacions que han presentat l'articulat. 

La unitat demostrada per defensar el text s'ha dissipat, però, a l'hora d'explicar el sentit del vot en relació a l'aprovació de l'expedient de crèdit. El Comú, la Crida i el PP han anunciat el seu vot negatiu, una postura que també podrien adoptar els grups municipals de CiU i ERC. 

El seu líder, Toni Postius, ha assegurat en aquest sentit que "a dia d'avui no podem votar ni a favor ni ens podem abstenir", i ha apuntat que "molt s'hauria d'explicar el govern de la Paeria per fer possible el canvi del nostre vot". 

Tampoc el líder d'ERC, Carles Vega, ha ratificat el vot negatiu de la seva formació tot i assegurar que personalment ho faria. "S'haurà de pronunciar l'assemblea del nostre partit" ha indicat el republicà. 

Ángeles Ribes diu que van rebre tard l'oferta per sumar-se a la moció

La líder de C's, Ángeles Ribes, ha assegurat que si la seva formació no ha assistit a la roda de premsa ha estat perquè va ser anunciada tard. La regidora ha indicat que va rebre l'avís ahir a la una del migdia "quan la moció estava datada del 24 de març", alhora que ha lamentat que les formacions polítiques hagin especulat sobre la postura que prendrà el seu grup municipal.