Lleida ha venut un 87% més de forfets que l'any passat durant la Setmana Santa

El Patronat de Turisme apunta que se n'han comercialitzat uns 150.000

Una estació d'esquí de Lleida
Una estació d'esquí de Lleida | Arxiu
Redacció
29 de març del 2016
Actualitzat a les 0:33h
El Patronat de Turisme ha fet un balanç molt satisfactori de l’ocupació turística que s’ha registrat durant aquestes vacances de Setmana Santa a les zones turístiques de les comarques de Lleida. Al Pirineu, amb influència de les estacions d’esquí, l'ocupació mitjana ha estat d’entre el 90 i 95%, i s'han venut 150.000 forfets, un 87% més que l'any passat.

Per sectors, l’ocupació en establiments d’hoteleria a les zones turístiques de les comarques de Lleida ha estat del 95% de mitjana del Divendres Sant al Dilluns de Pasqua. A les zones properes a les estacions d’esquí, el percentatge ha estat en alguns casos fins i tot superior, i entre el divendres i el dissabte s’ha arribat a la plena ocupació. Pel que fa l’ocupació des del Diumenge de Rams fins al Dijous Sant, es va situar al voltant del 50% de mitjana, si bé a la Val d’Aran va oscil·lar entre el 65 i el 70%.

Pel que fa al turisme rural, el Patronat indica que l’ocupació ha estat molt bona en el conjunt de la demarcació, i es va situar pràcticament en la plena ocupació a la majoria d’establiments, tant de la zona del Pirineu com de la plana de Lleida, durant els quatre dies festius. La resta de la setmana va registrar una ocupació al voltant del 50%.

Quant al càmping, amb més de la meitat d’oberts, ha tingut una ocupació molt bona en places de bungalous, que s’ha situat en un 95% del Dijous Sant al Dilluns de Pasqua i en un 75% la resta de la Setmana Santa. L’ocupació en places d’acampada i de caravàning ha tingut una mitjana del 60% d’ocupació. El sector del càmping ha notat un increment en la contractació dels serveis de restauració i d’activitats respecte a la Setmana Santa de l’any passat.

Durant aquests 10 dies de vacances de Setmana Santa, es calcula que uns 75.000 turistes, un 15% més que l’any anterior, han visitat les comarques de Lleida i han generat al voltant d’unes 180.000 pernoctacions en hotels, càmpings, apartaments turístics i establiments de turisme rural de la demarcació, a banda de les segones residències, que també han tingut un molt bon nivell d’ocupació en aquestes dates.

150.000 forfets venuts

El nombre de forfets venuts de forma provisional s’eleva a 150.000, un 87% més que la Setmana Santa de l’any passat i per sobre de les previsions que havia fet el Patronat. La gran quantitat i qualitat de neu que han tingut tots els centres d’esquí del Pirineu de Lleida, tant els d’alpí com els de nòrdic, i el bon temps que ha fet aquests 10 dies han afavorit la venda de forfets aquestes vacances de Setmana Santa.