Els lleidatans acaben la Setmana Santa celebrant el dia de la mona

Centenars de persones es reuneixen al parc de les Basses o a la Mitjana de la capital

ACN
28 de març del 2016
Actualitzat a les 18:46h
Desenes de persones, al parc de les Basses
Desenes de persones, al parc de les Basses | ACN
Molts lleidatans han aprofitat el bon temps i com és costum han sortit aquest Dilluns de Pasqua a menjar-se la mona acompanyats per la família o amics en espais naturals o de lleure de la demarcació com és el cas dels parcs de les Basses o de la Mitjana de la ciutat de Lleida.

El sol, que ha acompanyat el dia, ha permès que centenars de persones, algunes més preparades que altres, hagin optat per anar a dinar i a passar el dia a l'aire lliure en espais públics de les comarques de Ponent com aquests, també població immigrada que se suma així a una celebració llargament arrelada a Catalunya. Un any més, les mones, ja sigui comprades o elaborades a casa, han estat les grans protagonistes de la jornada.

Un any més nombrosos lleidatans han omplert els principals parcs de la capital del Segrià per menjar-se la mona amb la família o els amics. El bon temps ha permès poder celebrar amb normalitat la jornada i han animat molta gent a sortir de casa a passar el dia a l'aire lliure. Molts han optat per fer-ho al parc de les Basses, un punt de trobada tradicional a Lleida pel Dilluns de Pasqua.

Els assistents han optat per cuinar carn a la brasa, cassoles, paelles, amanides o calçots, entre molts altres àpats. Però sens dubte les principals protagonistes del dia han estat les mones i les figures de xocolata que no han faltat en cap de les taules.

De la mateixa manera que en anys anteriors, l'Ajuntament de Lleida ha condicionat dies abans el parc de les Basses perquè les persones que ho vulguin poguessin acostar-s'hi per celebrar en condicions el dia de la mona. Cal recordar que la Paeria preveu presentar en les pròximes setmanes, per licitar-li a continuació, el projecte de la primera fase de la rehabilitació de les Basses, que se centrarà en la construcció d'un restaurant i un càmping en part de l'espai del parc.

El parc de la Mitjana, al barri de la Pardinyes de Leida, també ha esdevingut des de fa anys en un espai escollit pels lleidatans per anar a menjar-se la mona el Dilluns de Pasqua. Alguns dels assistents repartits a les taules del parc i d'altres sobre la gespa, amb la intenció de gaudir d'una bona jornada.

Al municipi de Lleida, l'ermita de Granyena, Serrallarga, Llívia o el parc del Vilot de Sucs són altres dels espais de lleure escollits pels lleidatans per gaudir del dia de la mona. Així mateix, moltes famílies i colles d'amics han optat per celebrar la jornada amb una mica més d'intimitat en torres o cabanes per la zona de l'Horta, però també envoltats de natura.