Una empresa de Lleida rebrà finançament europeu per a projectes innovadors

Axeb Biothech SL és una de les 185 pime seleccionades d’entre les més de 2.000 que es van presentar a la convocatòria

Redacció
26 de març del 2016
Actualitzat a les 19:22h
Axeb Biothech està ubicada al Parc Científic de Gardeny
Axeb Biothech està ubicada al Parc Científic de Gardeny | Paeria
Un total de 185 petites i mitjanes empreses de 26 països rebran finançament de la Unió Europea en la primera fase d'implementació de l'instrument dedicat a les Pimes, en el marc del programa Horitzó 2020.

Entre les empreses seleccionades n'hi ha cinc de catalanes, quatre ubicades a Barcelona i una a Lleida. Es tracta de l'empresa lleidatana Axeb Biothech SL, ubicada al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida.

Per cadascun dels projectes, les empreses rebran 50.000 euros per desenvolupar estudis de viabilitat de productes nous que puguin pertorbar el mercat. A més, les empreses també poden demanar un màxim de tres dies d'assessorament gratuït.

La Comissió Europea va rebre 2.057 propostes de projectes, per acabar de fer una tria de 175. Val a dir, però, que a cadascun dels projectes hi pot participar més d’una pime. La majoria dels projectes triats tenen a veure amb els sistemes energètics hipocarbònics, amb la producció i la transformació d’aliments i amb els marcadors biològics o els productes sanitaris en general.