Denuncien il·legalitats de la Paeria en l'aprovació del pagament d'una factura

El Comú alerta que la regidora d'Hisenda autoritza una factura de més de 20.000 euros saltant-se l'advertiment d'intervenció i sense procediment de contractació

Redacció
24 de març del 2016
Actualitzat a les 10:50h
Montse Mínguez amb Àngel Ros
Montse Mínguez amb Àngel Ros | Àlvar Llobet
El Comú de Lleida ha denunciat dues il·legalitats en la gestió d'aprovació d'una factura per part de la regidora d'Hisenda de la Paeria, Montse Mínguez. El grup municipal assegura que la que durant la comissió d'Economia s'ha tractat un expedient referent al departament de participació ciutadana que dirigeix el regidor Joan Gómez, i que inclou una tramitació de despesa en relació als treballs d'electricitat realitzats a l'Aplec del Caragol de l'any 2015.

En data de 30 de desembre de 2015 el departament de Gómez va autoritzar una despesa a diferents proveïdors de l'ajuntament de Lleida per la quantitat de 125.970,48 euros, on apareixen 24.200 euros de feines efectuades durant la popular festa lleidatana.

El Comú ha fet públic que Mínguez ha resolt aprovar l'informe de la Regidoria de Participació ciutadana, drets civils i cooperació per 20.000 euros més 4.200 euros d'IVA, "fent ús de les atribucions de l'alcalde aprovar la despesa corresponent als treballs d'electricitat a l'aplec 2015 en data de 31 de desembre de 2015".

La formació lamenta que tot i disposar de fons per fer la despesa, la regidoria de participació no proposa un expedient de contractació segons disposa la llei de contractes del sector públic, per raó de la quantia.

És en aquest sentit que en constatar que no existeix el citat expedient de contractació negociat sense publicitat, "l'intervenció municipal ha formulat reparament o advertiment a l'aprovació de la factura, que Mínguez -exercint l'alcaldia acidental- aixeca i autoritza, aprovant l'esmentat pagament".