ERC denuncia que la Paeria gasta més en la Feria de Abril que en cooperació i immigració

El president del grup, Carles Vega, denuncia que "es tracta de subvencions encobertes" i recorda que "al setembre l'Ajuntament ja va atorgar a la Casa d'Andalusia una subvenció de 5.500 euros"

Redacció
23 de març del 2016
Actualitzat el 24 de març a les 16:47h
Vega i Ros, durant el darrer ple de la Paeria
Vega i Ros, durant el darrer ple de la Paeria | Àlvar Llobet
El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem denuncia que entre les factures pendents a l'hora de fer la liquidació del pressupost del 2015 hi ha prop de 80.000 euros en concepte de festes organitzades per la Casa d'Andalusia, la majoria per a la Feria de Abril, el doble del que hi ha pressupostat aquest any per a drets civils, cooperació i immigració, 39.600 euros.

En concret, la Paeria deu 76.057 euros en factures de la Feria d'Abril pel lloguer d'equips d'il·luminació, so, carpes i pavelló, a més de consum elèctric, i 2.757 euros de la Festa del Rocio. El president del grup, Carles Vega, denuncia que "es tracta de subvencions encobertes" i recorda que "al setembre l'Ajuntament ja va atorgar a la Casa d'Andalusia una subvenció de 5.500 euros, una xifra molt superior a la d'altres cases regionals".

El Centro Extremeño va rebre 3.880 euros; la Casa de Aragón, 3.600 euros; el Centro Latinoamericano, 1.300 euros; i la federació de Cases Regionals, 2.495 euros.

A més, Vega critica que "en canvi, l'equip de Govern va retallar prop de 20.000 euros al Centre Llatinoamericà per a un esdeveniment importantíssim per a la projecció internacional de Lleida com la Mostra de Cinema Llatinoamericà".

D'altra banda, ERC-Avancem denuncia que l'Ajuntament de Lleida deu factures a diverses entitats sense afany de lucre per valor d'uns 214.000 euros. Entre les factures, n'hi ha una que data de l'any 2005 i la resta són d'entre el 2010 i el 2014.

Vega assegura que "és inadmissible que sigui habitual que l'equip de Govern acumuli factures impagades any rere any, cosa que és especialment greu amb organitzacions que cobreixen un servei d'emergència social, i que, a més, s'hagi de recórrer a un reconeixement de crèdit per poder liquidar-les".

També reclama una millor gestió econòmica i previsió de la despesa, donat que hi ha factures impagades que sumen un total de 250.000 euros de consum de gas i 32.400 euros que corresponen al lloguer d'edificis públics, "unes xifres totalment previsibles perquè són similars cada any".